Volgens de krant De Tijd heeft de Brusselse raadkamer de zaak Sabam uiteindelijk doorverwezen nadat de Belgische componist Philippe Delhaye in januari 2004 een klacht had ingediend tegen de vereniging.

Delhaye vond dat Sabam hem benadeelde bij de verdeling van de geïnde auteursrechten. Onderzoeksrechter Frédéric Lugentz begon daarop een onderzoek naar alle geldstromen van Sabam.

Het onderzoek leidde tot een lange reeks klachten, meldt de Tijd. Voor een deel daarvan wordt Sabam buiten vervolging gesteld. Van de 24 klachten blijven er zes over. Maar die zijn niet min, luidt het. Zo zou met jaarrekeningen geknoeid zijn om de uitbetaling van smeergeld aan een ambtenaar van Financiën toe te dekken.

In een reactie verklaarde algemeen directeur van Sabam Christophe Depreter dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat Sabam kan aantonen dat er niets verkeerd is gebeurd. (BO)

Volgens de krant De Tijd heeft de Brusselse raadkamer de zaak Sabam uiteindelijk doorverwezen nadat de Belgische componist Philippe Delhaye in januari 2004 een klacht had ingediend tegen de vereniging. Delhaye vond dat Sabam hem benadeelde bij de verdeling van de geïnde auteursrechten. Onderzoeksrechter Frédéric Lugentz begon daarop een onderzoek naar alle geldstromen van Sabam. Het onderzoek leidde tot een lange reeks klachten, meldt de Tijd. Voor een deel daarvan wordt Sabam buiten vervolging gesteld. Van de 24 klachten blijven er zes over. Maar die zijn niet min, luidt het. Zo zou met jaarrekeningen geknoeid zijn om de uitbetaling van smeergeld aan een ambtenaar van Financiën toe te dekken. In een reactie verklaarde algemeen directeur van Sabam Christophe Depreter dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat Sabam kan aantonen dat er niets verkeerd is gebeurd. (BO)