Saab tekende, als dochterbedrijf van het Nederlandse Swedish Automobile, hoger beroep aan tegen de afgewezen eis voor bescherming tegen schuldeisers en een reorganisatie. Het bedrijf wilde daarmee tijd winnen om orde op zaken te stellen.

De rechters gaan zich de komende dagen beraadslagen over de levensvatbaarheid van Saab. De Zweedse autobouwer telt een schuld van 150 miljoen euro aan zijn schuldeisers.

Twee van de vier vakbonden bij Saab hadden bij een lagere rechtbank faillissement aangevraagd voor het bedrijf. Saab zou naar verluidt de lonen van augustus nog niet hebben uitbetaald. De werknemers wachten al 3 weken op hun lonen. Behalve schuld aan schuldeisers en personeel moet Saab ook nog de toeleveranciers betalen. (Belga/BO)

Saab tekende, als dochterbedrijf van het Nederlandse Swedish Automobile, hoger beroep aan tegen de afgewezen eis voor bescherming tegen schuldeisers en een reorganisatie. Het bedrijf wilde daarmee tijd winnen om orde op zaken te stellen. De rechters gaan zich de komende dagen beraadslagen over de levensvatbaarheid van Saab. De Zweedse autobouwer telt een schuld van 150 miljoen euro aan zijn schuldeisers. Twee van de vier vakbonden bij Saab hadden bij een lagere rechtbank faillissement aangevraagd voor het bedrijf. Saab zou naar verluidt de lonen van augustus nog niet hebben uitbetaald. De werknemers wachten al 3 weken op hun lonen. Behalve schuld aan schuldeisers en personeel moet Saab ook nog de toeleveranciers betalen. (Belga/BO)