"We maken er vandaag honderd, ongeveer de helft van de normale productie. Maandag rollen er weer gewoon 218 van de band", verduidelijkte Muller.

De productie bij Saab lag wekenlang stil door financieringsproblemen (onbetaalde facturen van toeleveranciers). Een overeenkomst met het Chinese Pang Da bracht vers kapitaal mee. Intussen is de topman van het Chinese Pang Da vrijdag op de productielocatie gearriveerd.

Bij Saab staan op dit moment - volgens berekeningen van het bedrijf - 8.100 orders uit. Daaronder bevinden zich de 1.300 auto's die besteld werden door Pang Da, waaarvoor het Chinese bedrijf vooraf 30 miljoen euro betaalde.

"We maken er vandaag honderd, ongeveer de helft van de normale productie. Maandag rollen er weer gewoon 218 van de band", verduidelijkte Muller. De productie bij Saab lag wekenlang stil door financieringsproblemen (onbetaalde facturen van toeleveranciers). Een overeenkomst met het Chinese Pang Da bracht vers kapitaal mee. Intussen is de topman van het Chinese Pang Da vrijdag op de productielocatie gearriveerd.Bij Saab staan op dit moment - volgens berekeningen van het bedrijf - 8.100 orders uit. Daaronder bevinden zich de 1.300 auto's die besteld werden door Pang Da, waaarvoor het Chinese bedrijf vooraf 30 miljoen euro betaalde.