Het bedrijf, dat vorig jaar werd overgenomen door het consortium National Electric Vehicle Sweden (NEVS), wil om te beginnen de productie van de Saab 9-3 sedan hervatten. In een later stadium moet daar een elektrisch aangedreven variant van dit model bijkomen.

De 9-3 ging 11 jaar geleden al in productie, maar het model is volgens NEVS rigoureus aangepakt en gemoderniseerd, zowel van binnen als van buiten. De onderneming kondigde in augustus aan dat er meer dan 330 medewerkers waren aangesteld om de productie in de fabriek, die al 2 jaar stil lag, weer op te starten.

Saab was gedurende een groot deel van 2010 en 2011 in handen van het Nederlandse Spyker, onder leiding van Victor Muller. Het ging uiteindelijk ten onder, maar kon een doorstart maken als onderdeel van NEVS. (Belga/KVDA)

Het bedrijf, dat vorig jaar werd overgenomen door het consortium National Electric Vehicle Sweden (NEVS), wil om te beginnen de productie van de Saab 9-3 sedan hervatten. In een later stadium moet daar een elektrisch aangedreven variant van dit model bijkomen. De 9-3 ging 11 jaar geleden al in productie, maar het model is volgens NEVS rigoureus aangepakt en gemoderniseerd, zowel van binnen als van buiten. De onderneming kondigde in augustus aan dat er meer dan 330 medewerkers waren aangesteld om de productie in de fabriek, die al 2 jaar stil lag, weer op te starten. Saab was gedurende een groot deel van 2010 en 2011 in handen van het Nederlandse Spyker, onder leiding van Victor Muller. Het ging uiteindelijk ten onder, maar kon een doorstart maken als onderdeel van NEVS. (Belga/KVDA)