De Zweedse autobouwer Saab komt in handen van National Electric Vehicle Sweden (NEVS), dat wordt gefinancierd door Chinese, Zweedse en Japanse investeerders. Dat hebben de curatoren van het failliete Zweedse bedrijf, dat tot voor kort eigendom was van het Nederlandse Spyker, woensdag meegedeeld.

Hoeveel er voor het legendarische Zweedse automerk op tafel wordt gelegd, werd niet bekendgemaakt.

Wel bekend is dat de overnemers in de fabriek van Saab in Trollhättan (Zweden) elektrische voertuigen gaan ontwikkelen en bouwen. De eerste elektrische wagen die het nieuwe Saab van de band laat rollen zal gebaseerd zijn op de Saab 9-3. Het is de bedoeling het elektrische model in 2014 op de markt te brengen.

Saab legde de boeken neer op 19 december 2011. Daarna volgde een wanhopige zoektocht naar een financierder in China, maar de vroegere eigenaar - General Motors (GM) - stak stokken in de wielen. De Amerikaanse autoreus wilde daarmee de overdracht van patenten beletten. (Belga/BO)

De Zweedse autobouwer Saab komt in handen van National Electric Vehicle Sweden (NEVS), dat wordt gefinancierd door Chinese, Zweedse en Japanse investeerders. Dat hebben de curatoren van het failliete Zweedse bedrijf, dat tot voor kort eigendom was van het Nederlandse Spyker, woensdag meegedeeld.Hoeveel er voor het legendarische Zweedse automerk op tafel wordt gelegd, werd niet bekendgemaakt.Wel bekend is dat de overnemers in de fabriek van Saab in Trollhättan (Zweden) elektrische voertuigen gaan ontwikkelen en bouwen. De eerste elektrische wagen die het nieuwe Saab van de band laat rollen zal gebaseerd zijn op de Saab 9-3. Het is de bedoeling het elektrische model in 2014 op de markt te brengen. Saab legde de boeken neer op 19 december 2011. Daarna volgde een wanhopige zoektocht naar een financierder in China, maar de vroegere eigenaar - General Motors (GM) - stak stokken in de wielen. De Amerikaanse autoreus wilde daarmee de overdracht van patenten beletten. (Belga/BO)