Het concern realiseerde een winst van 867 miljoen euro in het jaar dat eind maart eindigde, 66 procent meer dan een jaar eerder. Ryanair vervoerde vorig jaar 90,6 miljoen reizigers: elf procent meer dan een jaar eerder.

Ryanair verhoogde in de wintermaanden de capaciteit en wist naar eigen zeggen een nieuwe generatie klanten te trekken door verbeteringen bij zijn klantenservice. Voor het nieuwe jaar rekent Ryanair op een resultaat in een bandbreedte van 940 tot 970 miljoen euro.

Stevige concurrentie

Een waarschuwing gaf het concern echter ook. Concurrenten zijn bezig om tarieven te verlagen, onder meer omdat ze stevig moeten compenseren voor het indekken tegen een hoge olieprijs, die het afgelopen jaar juist fors omlaag is gegaan.

"Het zou dwaas zijn om geen irrationele prijsreactie te verwachten van concurrenten. Zelfs met het voordeel van de lagere olieprijs en minder financieringskosten, kunnen wij in de tweede helft van het winterseizoen last hebben van druk op de tarieven."(Belga/NS)

Het concern realiseerde een winst van 867 miljoen euro in het jaar dat eind maart eindigde, 66 procent meer dan een jaar eerder. Ryanair vervoerde vorig jaar 90,6 miljoen reizigers: elf procent meer dan een jaar eerder.Ryanair verhoogde in de wintermaanden de capaciteit en wist naar eigen zeggen een nieuwe generatie klanten te trekken door verbeteringen bij zijn klantenservice. Voor het nieuwe jaar rekent Ryanair op een resultaat in een bandbreedte van 940 tot 970 miljoen euro. Een waarschuwing gaf het concern echter ook. Concurrenten zijn bezig om tarieven te verlagen, onder meer omdat ze stevig moeten compenseren voor het indekken tegen een hoge olieprijs, die het afgelopen jaar juist fors omlaag is gegaan. "Het zou dwaas zijn om geen irrationele prijsreactie te verwachten van concurrenten. Zelfs met het voordeel van de lagere olieprijs en minder financieringskosten, kunnen wij in de tweede helft van het winterseizoen last hebben van druk op de tarieven."(Belga/NS)