Pagtour maakte zondag bekend dat de Ierse lowcost-luchtvaartmaatschappij 'heel binnenkort' zal aankondigen dat ze een akkoord heeft over vluchten vanuit Luik.

"We geven geen commentaar op berichten, tot die officieel zijn. Maar effectief, we voeren wel onderhandelingen met Ryanair", aldus woordvoerder Delcourt maandag.

Volgens de woordvoerder voeren beide partijen elk jaar gesprekken met elkaar. "Van onze kant hebben we alles gedaan wat nodig is. De bal ligt nu in het kamp van de luchtvaartmaatschappij", luidt het. Wanneer die een beslissing neemt, is niet bekend. "Dat kan binnen een dag of binnen een jaar".

Ryanair biedt in ons land al tientallen vluchten aan van en naar de luchthavens van Charleroi en Brussels Airport.

Volgens Pagtour wil Ryanair in Luik starten met enkele vluchten per week. De Ierse carrier is door de geplande brexit op zoek naar uitbreiding op het Europese vasteland. De luchthaven van Luik heeft in dat verband een goed bod gedaan, aldus de gespecialiseerde website.

Pagtour maakte zondag bekend dat de Ierse lowcost-luchtvaartmaatschappij 'heel binnenkort' zal aankondigen dat ze een akkoord heeft over vluchten vanuit Luik. "We geven geen commentaar op berichten, tot die officieel zijn. Maar effectief, we voeren wel onderhandelingen met Ryanair", aldus woordvoerder Delcourt maandag. Volgens de woordvoerder voeren beide partijen elk jaar gesprekken met elkaar. "Van onze kant hebben we alles gedaan wat nodig is. De bal ligt nu in het kamp van de luchtvaartmaatschappij", luidt het. Wanneer die een beslissing neemt, is niet bekend. "Dat kan binnen een dag of binnen een jaar". Ryanair biedt in ons land al tientallen vluchten aan van en naar de luchthavens van Charleroi en Brussels Airport. Volgens Pagtour wil Ryanair in Luik starten met enkele vluchten per week. De Ierse carrier is door de geplande brexit op zoek naar uitbreiding op het Europese vasteland. De luchthaven van Luik heeft in dat verband een goed bod gedaan, aldus de gespecialiseerde website.