De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zal in de zomer van 2016 negentig bestemmingen aanbieden vanuit België.

Brussels Airport krijgt er drie nieuwe bestemmingen bij en de luchthaven van Charleroi twee. Dat heeft Ryanair-topman Michael O'Leary woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Brussel.

8,1 miljoen reizigers

De negentig routes van en naar de beide Belgische luchthavens zullen volgens Ryanair goed zijn voor 8,1 miljoen reizigers op jaarbasis.

Brussels Airport zal 14 zomerbestemmingen tellen, met Berlijn (Duitsland), Bratislava (Slovakije) en Larnaca (Cyprus) als nieuwe routes.

In Charleroi komen er verbindingen bij met Kopenhagen (Denemarken) en Verona (Italië), goed voor in totaal 76 routes.

Er komen ook extra vluchten naar Barcelona, Dublin, Malaga en Rome vanaf Brussels Airport, en naar Edinburgh en Praag vanuit Charleroi.

Volgens topman O'Leary zit het aantal passagiers op de luchthaven van Charleroi opnieuw in de lift. Vorig jaar was er een daling nadat Ryanair activiteiten was opgestart op Brussels Airport. In Zaventem had de maatschappij gerekend op een iets snellere groei, gaf de topman woensdag toe. De verstandhouding met de luchthavenuitbater blijkt in orde te zijn. (Belga/BO)

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zal in de zomer van 2016 negentig bestemmingen aanbieden vanuit België. Brussels Airport krijgt er drie nieuwe bestemmingen bij en de luchthaven van Charleroi twee. Dat heeft Ryanair-topman Michael O'Leary woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Brussel.De negentig routes van en naar de beide Belgische luchthavens zullen volgens Ryanair goed zijn voor 8,1 miljoen reizigers op jaarbasis. Brussels Airport zal 14 zomerbestemmingen tellen, met Berlijn (Duitsland), Bratislava (Slovakije) en Larnaca (Cyprus) als nieuwe routes. In Charleroi komen er verbindingen bij met Kopenhagen (Denemarken) en Verona (Italië), goed voor in totaal 76 routes. Er komen ook extra vluchten naar Barcelona, Dublin, Malaga en Rome vanaf Brussels Airport, en naar Edinburgh en Praag vanuit Charleroi. Volgens topman O'Leary zit het aantal passagiers op de luchthaven van Charleroi opnieuw in de lift. Vorig jaar was er een daling nadat Ryanair activiteiten was opgestart op Brussels Airport. In Zaventem had de maatschappij gerekend op een iets snellere groei, gaf de topman woensdag toe. De verstandhouding met de luchthavenuitbater blijkt in orde te zijn. (Belga/BO)