De vakbonden werden vandaag/woensdag ingelicht door de directie. Door de sluiting dreigen 59 mensen hun baan te verliezen, klinkt het, en worden mogelijk ook een aantal zomerbestemmingen op Brussels Airport geschrapt.

'Als verklaring voor de sluiting verwijst de directie naar het feit dat ze niet tot een akkoord kon komen met Brussels Airport over lagere tarieven, zegt Elsen. Hij hekelt de toch wel "bizarre vorm van concurrrentie tussen de luchthaven van Charleroi en Zaventem. Die tarieven op Charleroi liggen nu onrealistisch laag. Ryanair maakt van die goedkope tarieven op secundaire luchthavens handig gebruik om winst te maken".

Topman van Ryanair Michael O'Leary verwees vorig najaar al naar de hogere kosten en taksen op Brussels Airport om de basis in de winter te sluiten. Hij waarschuwde tegelijk dat hij niet kon garanderen dat de basis na de winter zou terugkeren.

Dat gebeurt nu niet: 59 mensen dreigen hierdoor hun baan te verliezen, zegt Elsen. Hij hoopt dat Ryanair de procedure-Renault correct zal toepassen, zodat naar alternatieve tewerkstelling, bijvoorbeeld op de basis in Charleroi, kan gezocht worden.

De vakbonden werden vandaag/woensdag ingelicht door de directie. Door de sluiting dreigen 59 mensen hun baan te verliezen, klinkt het, en worden mogelijk ook een aantal zomerbestemmingen op Brussels Airport geschrapt.'Als verklaring voor de sluiting verwijst de directie naar het feit dat ze niet tot een akkoord kon komen met Brussels Airport over lagere tarieven, zegt Elsen. Hij hekelt de toch wel "bizarre vorm van concurrrentie tussen de luchthaven van Charleroi en Zaventem. Die tarieven op Charleroi liggen nu onrealistisch laag. Ryanair maakt van die goedkope tarieven op secundaire luchthavens handig gebruik om winst te maken". Topman van Ryanair Michael O'Leary verwees vorig najaar al naar de hogere kosten en taksen op Brussels Airport om de basis in de winter te sluiten. Hij waarschuwde tegelijk dat hij niet kon garanderen dat de basis na de winter zou terugkeren. Dat gebeurt nu niet: 59 mensen dreigen hierdoor hun baan te verliezen, zegt Elsen. Hij hoopt dat Ryanair de procedure-Renault correct zal toepassen, zodat naar alternatieve tewerkstelling, bijvoorbeeld op de basis in Charleroi, kan gezocht worden.