Ryanair is opnieuw positiever geworden over de winst die het dit jaar verwacht te halen. De Ierse luchtvaartmaatschappij voorziet de komende maanden een flinke toename in het aantal passagiers, die samen met lagere kosten de dalende ticketprijs kunnen compenseren.

Ryanair verhoogde de verwachting voor de nettowinst in het lopende boekjaar maandag tot 750 à 770 miljoen euro. Dat is minstens 100 miljoen euro meer dan eerder werd voorspeld.

In het op 31 maart afgesloten vorige boekjaar kwam de winst uit op 523 miljoen euro, waarmee het resultaat voor het eerst in 5 jaar lager was dan een jaar eerder.

In de eerste helft van dit boekjaar steeg de winst van Ryanair met bijna een derde naar 795 miljoen euro. De omzet ging met 9 procent omhoog, tot 3,5 miljard euro.

Het bedrijf geeft toe dat de sterke winstgroei deels te danken is aan het feit dat Pasen in het eerste kwartaal viel en dat het voorgaande jaar zwak was, maar spreekt ook van een sterke zomer. Ryanair stelt ook dat de vier nieuwe uitvalsbasissen Athene, Brussel, Lissabon en Rome, goed gepresteerd hebben. (Belga/NS)

Ryanair is opnieuw positiever geworden over de winst die het dit jaar verwacht te halen. De Ierse luchtvaartmaatschappij voorziet de komende maanden een flinke toename in het aantal passagiers, die samen met lagere kosten de dalende ticketprijs kunnen compenseren.Ryanair verhoogde de verwachting voor de nettowinst in het lopende boekjaar maandag tot 750 à 770 miljoen euro. Dat is minstens 100 miljoen euro meer dan eerder werd voorspeld.In het op 31 maart afgesloten vorige boekjaar kwam de winst uit op 523 miljoen euro, waarmee het resultaat voor het eerst in 5 jaar lager was dan een jaar eerder. In de eerste helft van dit boekjaar steeg de winst van Ryanair met bijna een derde naar 795 miljoen euro. De omzet ging met 9 procent omhoog, tot 3,5 miljard euro.Het bedrijf geeft toe dat de sterke winstgroei deels te danken is aan het feit dat Pasen in het eerste kwartaal viel en dat het voorgaande jaar zwak was, maar spreekt ook van een sterke zomer. Ryanair stelt ook dat de vier nieuwe uitvalsbasissen Athene, Brussel, Lissabon en Rome, goed gepresteerd hebben. (Belga/NS)