Ryanair schrapt nu ook wintervluchten

27/09/17 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

Bron: Belga

De Ierse budgetvlieger Ryanair gaat ook tijdens het komende winterseizoen vluchten schrappen. De maatschappij zet van midden november tot midden maart 25 vliegtuigen minder in dan voorzien, en vanaf april nog 10. Dat laat Ryanair woensdag weten.

Ryanair schrapt nu ook wintervluchten

. © Belga

'Door het vliegschema op een gecontroleerde wijze te verminderen, kan Ryanair elk risico op nog meer schrappingen uitsluiten', zo staat in een persbericht. Door meer vliegtuigen aan de grond te houden, hoopt O'Leary meer toestellen en crews stand-by te hebben.

Iets minder dan 400.000 reizigers hadden geboekt voor een wintervlucht die nu niet zal doorgaan. Zij kunnen omboeken of een terugbetaling vragen. Ryanair verwacht dat door de annuleringen de passagiersaantallen minder snel zullen toenemen dan gepland (tot 129 in plaats van 131 miljoen), maar het blijft bij de winstprognose van 1,4 tot 1,45 miljard euro.

Ryanair is ook actief op de luchthavens van Zaventem en Charleroi. De maatschappij had tot eind oktober al 2.100 vluchten geschrapt en 315.000 passagiers getroffen door problemen met de vakantieplanning van piloten.

Lees ook: Hoe vindt u de goedkoopste vlucht?

Lees meer over:

Onze partners