De piloten en het vliegend personeel van de lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dreigen ermee om op vrijdag 15 december in Italië het werk vier uur lang neer te leggen, luidde het woensdag.

De aangekondigde werkonderbreking komt er doordat de directie van Ryanair weigert om te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden van zijn vliegend personeel in Italië, meldt de vakbond Anpac in een mededeling.

De Italiaanse pilotenvakbond Anpac, die verklaart 280 van de ongeveer 4.000 piloten van Ryanair te vertegenwoordigen, meldde woensdag dat de leden op 15 december tussen 14.00 en 18.00 uur niet gaan werken.

De directie van Ryanair, die geen vakbond erkent, maakt zich op het eerste gezicht evenwel geen zorgen. Een woordvoerder wijst erop dat er in het verleden al herhaaldelijk werd gedreigd met stakingen, die echter nooit in de praktijk werden omgezet. De directie voegt eraan toe dat Anpac 'geen rol van betekenis' speelt binnen het bedrijf.

Volgens Ierse media wil ook in Portugal een meerderheid van de piloten het werk neerleggen.

De piloten en het vliegend personeel van de lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair dreigen ermee om op vrijdag 15 december in Italië het werk vier uur lang neer te leggen, luidde het woensdag. De aangekondigde werkonderbreking komt er doordat de directie van Ryanair weigert om te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden van zijn vliegend personeel in Italië, meldt de vakbond Anpac in een mededeling. De Italiaanse pilotenvakbond Anpac, die verklaart 280 van de ongeveer 4.000 piloten van Ryanair te vertegenwoordigen, meldde woensdag dat de leden op 15 december tussen 14.00 en 18.00 uur niet gaan werken. De directie van Ryanair, die geen vakbond erkent, maakt zich op het eerste gezicht evenwel geen zorgen. Een woordvoerder wijst erop dat er in het verleden al herhaaldelijk werd gedreigd met stakingen, die echter nooit in de praktijk werden omgezet. De directie voegt eraan toe dat Anpac 'geen rol van betekenis' speelt binnen het bedrijf.Volgens Ierse media wil ook in Portugal een meerderheid van de piloten het werk neerleggen.