Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

De BATA beschuldigt de Ierse maatschappij van oneerlijke concurrentie, omdat het bedrijf wel actief is op Charleroi en Zaventem, maar het personeel fiscaal en sociaal onderworpen is aan de gunstiger Ierse tarieven.

De handelsrechter heeft tussentijds beslist dat Ryanair inzage moet geven in de contracten die het sloot met de Britse en Ierse bedrijven die de maatschappij van personeel voorzien. De Belgische maatschappijen hopen zo te kunnen bewijzen dat het personeel een Belgische luchthaven als belangrijkste uitvalsbasis heeft. In dat geval moet Ryanair zich houden aan het Belgische sociaal recht.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo. De BATA beschuldigt de Ierse maatschappij van oneerlijke concurrentie, omdat het bedrijf wel actief is op Charleroi en Zaventem, maar het personeel fiscaal en sociaal onderworpen is aan de gunstiger Ierse tarieven. De handelsrechter heeft tussentijds beslist dat Ryanair inzage moet geven in de contracten die het sloot met de Britse en Ierse bedrijven die de maatschappij van personeel voorzien. De Belgische maatschappijen hopen zo te kunnen bewijzen dat het personeel een Belgische luchthaven als belangrijkste uitvalsbasis heeft. In dat geval moet Ryanair zich houden aan het Belgische sociaal recht. (Belga/RR)