Ryanair, de Ierse budgetvlieger die sinds kort ook op de zakenreiziger mikt, heeft ambitieuze toekomstplannen.

In een exclusief interview met de Ierse krant Independent zegt marketingdirecteur Kenny Jacobs dat het bedrijf ook vluchten naar de Verenigde Staten en pakketreizen wil aanbieden. Daarbij staan gratis wifi en een nieuw interieur op het programma tegen 2018.

Ryanair viert volgende zomer zijn dertigste verjaardag en staat bekend als het bedrijf dat de luchtvaartindustrie helemaal op zijn kop zette, met spotgoedkope tickets voor een minimumservice.

Maar Ryanair zit niet stil, verduidelijkt marketinghoofd Kenny Jacobs in de Ierse krant. Zo wil de luchtvaartmaatschappij nog altijd graag vluchten naar de VS aanbieden. Of dit tegen 2018 zal lukken, hangt echter af van de beschikbaarheid van langeafstandstoestellen. "We verwachten die niet snel, maar als een andere maatschappij haar order afzegt en er nieuwe toestellen beschikbaar komen, dan wordt het mogelijk tegen 2018", aldus Jacobs. Die transatlantische vluchten zouden dan wel onder een apart merk worden gelanceerd, als 'deel van de Ryanair Group'.

Het is de bedoeling vier Europese luchthavens met vier Amerikaanse te verbinden, tegen lage tarieven. Die vluchten zouden ook een soort van 'businessclass' aanbieden. Ook pakketreizen - vlucht plus hotel - staan op het programma.

Ryanair kondigde vorige week al aan dat het gaat samenwerken met de accomodatiewebsite Booking.com. Volgens de marketingdirecteur is deze uitbreiding dan ook 'logisch', die misschien al binnen één tot anderhalf jaar realiteit kan zijn.

Ook het interieur van de vluchten krijgt vanaf volgend jaar een make-over: in plaats van geel wordt gekozen voor meer blauw. Gratis wifi zou er binnen de twee jaar moeten komen, maar het bedrijf is nog op zoek naar de juiste technologie. (Belga/BO)

Ryanair, de Ierse budgetvlieger die sinds kort ook op de zakenreiziger mikt, heeft ambitieuze toekomstplannen.In een exclusief interview met de Ierse krant Independent zegt marketingdirecteur Kenny Jacobs dat het bedrijf ook vluchten naar de Verenigde Staten en pakketreizen wil aanbieden. Daarbij staan gratis wifi en een nieuw interieur op het programma tegen 2018. Ryanair viert volgende zomer zijn dertigste verjaardag en staat bekend als het bedrijf dat de luchtvaartindustrie helemaal op zijn kop zette, met spotgoedkope tickets voor een minimumservice. Maar Ryanair zit niet stil, verduidelijkt marketinghoofd Kenny Jacobs in de Ierse krant. Zo wil de luchtvaartmaatschappij nog altijd graag vluchten naar de VS aanbieden. Of dit tegen 2018 zal lukken, hangt echter af van de beschikbaarheid van langeafstandstoestellen. "We verwachten die niet snel, maar als een andere maatschappij haar order afzegt en er nieuwe toestellen beschikbaar komen, dan wordt het mogelijk tegen 2018", aldus Jacobs. Die transatlantische vluchten zouden dan wel onder een apart merk worden gelanceerd, als 'deel van de Ryanair Group'.Het is de bedoeling vier Europese luchthavens met vier Amerikaanse te verbinden, tegen lage tarieven. Die vluchten zouden ook een soort van 'businessclass' aanbieden. Ook pakketreizen - vlucht plus hotel - staan op het programma. Ryanair kondigde vorige week al aan dat het gaat samenwerken met de accomodatiewebsite Booking.com. Volgens de marketingdirecteur is deze uitbreiding dan ook 'logisch', die misschien al binnen één tot anderhalf jaar realiteit kan zijn. Ook het interieur van de vluchten krijgt vanaf volgend jaar een make-over: in plaats van geel wordt gekozen voor meer blauw. Gratis wifi zou er binnen de twee jaar moeten komen, maar het bedrijf is nog op zoek naar de juiste technologie. (Belga/BO)