De Ierse budgetvliegmaatschappij rekent nu op een winstgroei in 2017 van 7 procent tegen een eerdere raming van 12 procent.

Daarmee zakt de verwachte winst naar een bedrag dat schommelt tussen 1,3 miljard en 1,35 miljard euro, waar eerder werd gemikt op een bedrag tussen 1,375 miljard en 1,425 miljard euro.

De winstwaarschuwing is een gevolg van de waarde van de Britse munteenheid, die sinds het brexitreferendum eind juni met 18 procent is gedaald.

De gemiddelde opbrengsten van vluchten van Ryanair dalen daardoor in de tweede helft van het jaar met 13 tot 15 procent. Ook dat percentage ligt hoger dan een eerdere een eerdere raming. (Belga/BO)

De Ierse budgetvliegmaatschappij rekent nu op een winstgroei in 2017 van 7 procent tegen een eerdere raming van 12 procent. Daarmee zakt de verwachte winst naar een bedrag dat schommelt tussen 1,3 miljard en 1,35 miljard euro, waar eerder werd gemikt op een bedrag tussen 1,375 miljard en 1,425 miljard euro. De winstwaarschuwing is een gevolg van de waarde van de Britse munteenheid, die sinds het brexitreferendum eind juni met 18 procent is gedaald. De gemiddelde opbrengsten van vluchten van Ryanair dalen daardoor in de tweede helft van het jaar met 13 tot 15 procent. Ook dat percentage ligt hoger dan een eerdere een eerdere raming. (Belga/BO)