De lagekostenvlieger Ryanair wil zijn vloot uitbreiden. De Ier onderhandelt daarover met de Chinese vliegtuigbouwer Comac.

In een gesprek met het Duitse financieel-economische weekblad Wirtschaftswoche zegt CEO Michael O'Leary dat Ryanair onderhandelt over de aankoop van tot 400 nieuwe vliegtuigen.

De Ier praat niet enkel met Airbus en Boeing. Ook met de Chinese producent Comac lopen gesprekken. "Comac bouwt al jaren vliegtuigen", laat Michael O'Leary optekenen in het tijdschrift. "Het type C919 weegt lichter dan de Boeing 737 Max, de mogelijke opvolger van onze huidige toestellen. Met de Comac zouden we minder belastingen betalen op de luchthavens en aan de verkeersgeleidingsinstanties. De Comac C919 kan wel eens het ideale vliegtuig voor Ryanair worden." (W.R.)

De lagekostenvlieger Ryanair wil zijn vloot uitbreiden. De Ier onderhandelt daarover met de Chinese vliegtuigbouwer Comac.In een gesprek met het Duitse financieel-economische weekblad Wirtschaftswoche zegt CEO Michael O'Leary dat Ryanair onderhandelt over de aankoop van tot 400 nieuwe vliegtuigen. De Ier praat niet enkel met Airbus en Boeing. Ook met de Chinese producent Comac lopen gesprekken. "Comac bouwt al jaren vliegtuigen", laat Michael O'Leary optekenen in het tijdschrift. "Het type C919 weegt lichter dan de Boeing 737 Max, de mogelijke opvolger van onze huidige toestellen. Met de Comac zouden we minder belastingen betalen op de luchthavens en aan de verkeersgeleidingsinstanties. De Comac C919 kan wel eens het ideale vliegtuig voor Ryanair worden." (W.R.)