Dat schrijven de krant L'Echo en De Tijd.

Nadat de Ierse maatschappij eerst klacht neerlegde bij de Europese Commissie en de Raad van State begint Ryanair nu ook een procedure bij de Brusselse handelsrechtbank tegen de regeling waarbij de regering Di Rupo 19,4 miljoen euro voorzag voor Brussels Airlines, Thomas Cook en Jetairfly.

De regeling dateert van eind 2012. De regering beliste toen dat maatschappijen die jaarlijks 400.000 passagiers behandelden de kosten voor veiligheid en bewaking op de luchthaven niet meer moesten betalen. De overheid betaalde iets meer dan 19 miljoen euro aan Brussels Airport, dat het bedrag integraal doorstortte aan Brussels Airlines, Thomas Cook en Jetairfly.

Ryanair, dat sinds kort ook vanuit Zaventem vliegt, komt niet in aanmerking voor de steun en spreekt van oneerlijke concurrentie. In totaal zal de overheid 59 miljoen storten omdat de steun ook in 2015 en 2016 wordt uitbetaald.

De Europese Commissie is al gestart met een diepgaand onderzoek.

(Belga/RR)

Dat schrijven de krant L'Echo en De Tijd.Nadat de Ierse maatschappij eerst klacht neerlegde bij de Europese Commissie en de Raad van State begint Ryanair nu ook een procedure bij de Brusselse handelsrechtbank tegen de regeling waarbij de regering Di Rupo 19,4 miljoen euro voorzag voor Brussels Airlines, Thomas Cook en Jetairfly. De regeling dateert van eind 2012. De regering beliste toen dat maatschappijen die jaarlijks 400.000 passagiers behandelden de kosten voor veiligheid en bewaking op de luchthaven niet meer moesten betalen. De overheid betaalde iets meer dan 19 miljoen euro aan Brussels Airport, dat het bedrag integraal doorstortte aan Brussels Airlines, Thomas Cook en Jetairfly. Ryanair, dat sinds kort ook vanuit Zaventem vliegt, komt niet in aanmerking voor de steun en spreekt van oneerlijke concurrentie. In totaal zal de overheid 59 miljoen storten omdat de steun ook in 2015 en 2016 wordt uitbetaald. De Europese Commissie is al gestart met een diepgaand onderzoek.(Belga/RR)