SB Bank staat gerangschikt als de 85ste bank van Rusland op een totaal van meer dan 800.

Volgens de Russische centrale bank had SB Bank nog onvoldoende kapitaal, voerde ze een 'risicovol' beleid door te investeren in activa van slechte kwaliteit, en kon ze haar verplichtingen tegenover de schuldeisers niet meer nakomen.

Er werd intussen een tijdelijk bestuur aangeduid om de faillissementsprocedure af te wikkelen.

De Russische banksector, die uit meer dan 800 instellingen bestaat, heeft zwaar te lijden onder de koersval van de roebel in december. De autoriteiten waarschuwden eerder al dat een aantal banken vermoedelijk zouden verdwijnen. Vorige week werd een andere middelgrote bank, Tavritsjeski, door de centrale bank onder toezicht geplaatst.

De overheid heeft wel een herkapitaliseringsplan opgesteld, maar dat dient vooral om ervoor te zorgen dat de grote banken de economie kunnen blijven financieren, en niet om de kleinere instellingen overeind te houden. (Belga/BO)

SB Bank staat gerangschikt als de 85ste bank van Rusland op een totaal van meer dan 800.Volgens de Russische centrale bank had SB Bank nog onvoldoende kapitaal, voerde ze een 'risicovol' beleid door te investeren in activa van slechte kwaliteit, en kon ze haar verplichtingen tegenover de schuldeisers niet meer nakomen. Er werd intussen een tijdelijk bestuur aangeduid om de faillissementsprocedure af te wikkelen. De Russische banksector, die uit meer dan 800 instellingen bestaat, heeft zwaar te lijden onder de koersval van de roebel in december. De autoriteiten waarschuwden eerder al dat een aantal banken vermoedelijk zouden verdwijnen. Vorige week werd een andere middelgrote bank, Tavritsjeski, door de centrale bank onder toezicht geplaatst. De overheid heeft wel een herkapitaliseringsplan opgesteld, maar dat dient vooral om ervoor te zorgen dat de grote banken de economie kunnen blijven financieren, en niet om de kleinere instellingen overeind te houden. (Belga/BO)