Enkele Russen proberen via de rechtbank de verkoop van Absolut Bank (KBC) aan het pensioenfonds Blagosostoyanie te laten annuleren. Dat meldt De Tijd vrijdag.

KBC verkocht eind december zijn Russische dochter Absolut Bank voor 300 miljoen euro aan Blagosostoyanie, het op een na grootste Russische pensioenfonds dat de pensioenen van arbeiders van de Russische spoorwegen beheert. Absolut was de laatste grote brok die KBC moest verkopen in het kader van de herstructurering die werd opgelegd door Europa. Sindsdien bleef het stil rond het dossier.

Maar deze week spanden vier Russen, die aangesloten zijn bij het pensioenfonds, bij de rechtbank van koophandel in Brussel een kort geding aan om de verkoop te laten annuleren.

Volgens hun advocaat - Gérard Martin van het kantoor Méritius - vinden ze alle vier dat Absolut Bank een risicovolle belegging is die niet compatibel is met een pensioenfonds.

Blagosostoyanie is daarvoor veroordeeld in Rusland. Andere fondsen zijn eveneens veroordeeld omdat ze bij de overname van Absolut Bank optraden als schermvennootschappen voor het pensioenfonds, stelt hij.

Volgens Martin was de overname van Absolut Bank door Blagosostoyanie zelfs illegaal. KBC neemt nota van de rechtszaak die is aangespannen. "De zitting gepland voor gisteren werd uiteindelijk uitgesteld op vraag van de eisende partijen zelf. Recentelijk werden twee gelijkaardige zaken aangespannen in Rusland. Op basis van de informatie waarover KBC vandaag beschikt, hebben de eisende partijen evenwel hun klacht opnieuw ingetrokken nog voor de zaak voor de rechter kwam", zegt KBC, die zijn bemerkingen aan de Brusselse rechtbank zal overmaken.

"Tenzij echt nodig" onthoudt de bank zich van commentaar, klinkt het. (Belga/BO)

Enkele Russen proberen via de rechtbank de verkoop van Absolut Bank (KBC) aan het pensioenfonds Blagosostoyanie te laten annuleren. Dat meldt De Tijd vrijdag. KBC verkocht eind december zijn Russische dochter Absolut Bank voor 300 miljoen euro aan Blagosostoyanie, het op een na grootste Russische pensioenfonds dat de pensioenen van arbeiders van de Russische spoorwegen beheert. Absolut was de laatste grote brok die KBC moest verkopen in het kader van de herstructurering die werd opgelegd door Europa. Sindsdien bleef het stil rond het dossier. Maar deze week spanden vier Russen, die aangesloten zijn bij het pensioenfonds, bij de rechtbank van koophandel in Brussel een kort geding aan om de verkoop te laten annuleren. Volgens hun advocaat - Gérard Martin van het kantoor Méritius - vinden ze alle vier dat Absolut Bank een risicovolle belegging is die niet compatibel is met een pensioenfonds. Blagosostoyanie is daarvoor veroordeeld in Rusland. Andere fondsen zijn eveneens veroordeeld omdat ze bij de overname van Absolut Bank optraden als schermvennootschappen voor het pensioenfonds, stelt hij. Volgens Martin was de overname van Absolut Bank door Blagosostoyanie zelfs illegaal. KBC neemt nota van de rechtszaak die is aangespannen. "De zitting gepland voor gisteren werd uiteindelijk uitgesteld op vraag van de eisende partijen zelf. Recentelijk werden twee gelijkaardige zaken aangespannen in Rusland. Op basis van de informatie waarover KBC vandaag beschikt, hebben de eisende partijen evenwel hun klacht opnieuw ingetrokken nog voor de zaak voor de rechter kwam", zegt KBC, die zijn bemerkingen aan de Brusselse rechtbank zal overmaken."Tenzij echt nodig" onthoudt de bank zich van commentaar, klinkt het. (Belga/BO)