Het is gissen naar welke bezwaren de Russen precies hebben. Dat liet het Finse moederbedrijf, in Vlaanderen nog uitgever van onder meer de weekbladen Flair, Libelle en Feeling, weten. Sanoma zit voor 50 procent in Fashion Press en wilde het van de hand doen aan het Amerikaanse Hearst. Maar de Russische overheidscommissie die buitenlandse investeringen in de gaten houdt, weigerde groen licht te geven.

Nieuwe gesprekken

De Finnen willen graag weg uit Rusland en zijn nu opnieuw met partijen in gesprek gegaan om het belang te slijten. Het bedrag dat met de deal was gemoeid, is nooit naar buiten gebracht.

Eerder dit jaar trok Sanoma zich ook al terug uit Delovoi Standard, het krantenbedrijf achter de bekende zakenkrant Vedomosti, en uit United Press, de Russische uitgever van bladen als The Moscow Times, Men's Health en National Geographic. Sanoma is verder nog betrokken bij één titel in Rusland: Grazia. Het bedrijf kijkt nog of het verder wil met dit blad of niet.

Eerder deze week heeft de Belgische Mededingingsautoriteit de overname van de Sanoma-tijdschriften Humo, Story, Teve-blad en Vitaya door De Persgroep goedgekeurd. Aan die overname zijn wel voorwaarden verbonden.

(Belga/NS)

Het is gissen naar welke bezwaren de Russen precies hebben. Dat liet het Finse moederbedrijf, in Vlaanderen nog uitgever van onder meer de weekbladen Flair, Libelle en Feeling, weten. Sanoma zit voor 50 procent in Fashion Press en wilde het van de hand doen aan het Amerikaanse Hearst. Maar de Russische overheidscommissie die buitenlandse investeringen in de gaten houdt, weigerde groen licht te geven. De Finnen willen graag weg uit Rusland en zijn nu opnieuw met partijen in gesprek gegaan om het belang te slijten. Het bedrag dat met de deal was gemoeid, is nooit naar buiten gebracht. Eerder dit jaar trok Sanoma zich ook al terug uit Delovoi Standard, het krantenbedrijf achter de bekende zakenkrant Vedomosti, en uit United Press, de Russische uitgever van bladen als The Moscow Times, Men's Health en National Geographic. Sanoma is verder nog betrokken bij één titel in Rusland: Grazia. Het bedrijf kijkt nog of het verder wil met dit blad of niet.Eerder deze week heeft de Belgische Mededingingsautoriteit de overname van de Sanoma-tijdschriften Humo, Story, Teve-blad en Vitaya door De Persgroep goedgekeurd. Aan die overname zijn wel voorwaarden verbonden. (Belga/NS)