Dat maakte het mediaconcern bekend.

Rupert Murdoch zelf blijft wel actief, als uitvoerend bestuurslid. Dat is ook de functie die James' broer Lachlan Murdoch gaat bekleden.

"Het is altijd een prioriteit geweest om de stabiliteit te garanderen. Een vaste directie en deze benoemingen garanderen die doelstelling", zegt de 84-jarige mediamagnaat in een persbericht.

Film en tv, naast kranten

De media-industrie is in volle verandering en volgens vader Rupert beschikken zijn zonen over de kwaliteiten om daaraan het hoofd te bieden.

Het concern 21st Century Fox controleert onder meer de televisiestations Fox Networks en National Geographic Channels, en filmproducenten 20th Century Fox en Blue Sky Studios.

Naast 21st Century Fox, waar hij volgens de mededeling toezicht blijft houden, is Rupert Murdoch ook CEO van News Corporation, een groep die een aantal Amerikaanse, Britse en Australische kranten in handen heeft, naast uitgeverijen. Daar is Lachlan co-voorzitter.

(Belga/RR)

Dat maakte het mediaconcern bekend.Rupert Murdoch zelf blijft wel actief, als uitvoerend bestuurslid. Dat is ook de functie die James' broer Lachlan Murdoch gaat bekleden. "Het is altijd een prioriteit geweest om de stabiliteit te garanderen. Een vaste directie en deze benoemingen garanderen die doelstelling", zegt de 84-jarige mediamagnaat in een persbericht. De media-industrie is in volle verandering en volgens vader Rupert beschikken zijn zonen over de kwaliteiten om daaraan het hoofd te bieden. Het concern 21st Century Fox controleert onder meer de televisiestations Fox Networks en National Geographic Channels, en filmproducenten 20th Century Fox en Blue Sky Studios. Naast 21st Century Fox, waar hij volgens de mededeling toezicht blijft houden, is Rupert Murdoch ook CEO van News Corporation, een groep die een aantal Amerikaanse, Britse en Australische kranten in handen heeft, naast uitgeverijen. Daar is Lachlan co-voorzitter.(Belga/RR)