Het gaat om een schatting die rekening houdt met alle jobs die sinds het begin van de coronacrisis zijn geschrapt of nog in gevaar zijn in de reissector en de toeleveringsketen. Voor de strikte reissector - dat wil zeggen: touroperators, reisagenten en luchtvaartmaatschappijen - zijn 39.000 banen ofwel 18 procent van de jobs getroffen door de coronapandemie.

ABTA looft het feit dat de sector tot eind oktober een beroep kan doen op de maatregel van tijdelijke werkloosheid voor personeelsleden, maar vraagt bijkomende, specifieke maatregelen om bedrijven te helpen en banen te verzekeren. Zo wil de vereniging dat de Britse regering haar quarantaineregels voor reizigers uit het buitenland toepast op specifieke regio's en niet meteen hele landen, en vraagt ze een tijdelijke vrijstelling van de belasting op vliegtickets.

'Als de regering niet optreedt met steun op maat voor de reissector, zoals ze heeft gedaan voor andere sectoren, schat 83 procent van de bedrijven dat dat een kritieke of ernstige impact zal hebben', meldt ABTA. De organisatie maakte haar eisenbundel over aan de minister van Financiën.

Het gaat om een schatting die rekening houdt met alle jobs die sinds het begin van de coronacrisis zijn geschrapt of nog in gevaar zijn in de reissector en de toeleveringsketen. Voor de strikte reissector - dat wil zeggen: touroperators, reisagenten en luchtvaartmaatschappijen - zijn 39.000 banen ofwel 18 procent van de jobs getroffen door de coronapandemie. ABTA looft het feit dat de sector tot eind oktober een beroep kan doen op de maatregel van tijdelijke werkloosheid voor personeelsleden, maar vraagt bijkomende, specifieke maatregelen om bedrijven te helpen en banen te verzekeren. Zo wil de vereniging dat de Britse regering haar quarantaineregels voor reizigers uit het buitenland toepast op specifieke regio's en niet meteen hele landen, en vraagt ze een tijdelijke vrijstelling van de belasting op vliegtickets. 'Als de regering niet optreedt met steun op maat voor de reissector, zoals ze heeft gedaan voor andere sectoren, schat 83 procent van de bedrijven dat dat een kritieke of ernstige impact zal hebben', meldt ABTA. De organisatie maakte haar eisenbundel over aan de minister van Financiën.