De besparingen opgelegd door de federale regering maken dat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel zijn personeelsbestand dit jaar zal terugdringen van 12.213 voltijdse banen naar 11.657 op 31 december 2015. Dat betekent een verlies van 556 jobs, zo blijkt uit een analyse van de christelijke spoorvakbond waarover L'Echo en La Libre Belgique dinsdag berichten.

Infrabel moet zijn budget dit jaar met 170 miljoen terugdringen. Mensen die met pensioen gaan zullen dus niet vervangen worden. Er zullen nog iets meer dan 300 mensen aangeworven worden dit jaar. De besparing op het personeel bedraagt 26,1 miljoen euro.

Infrabel gaat daarnaast ook 73,9 miljoen euro besparen op exploitatiekosten. Volgens de vakbond zal dat vooral voor rekening van het Waalse net zijn. De spoorinfrastructuurbeheerder benadrukt ten slotte dat de door de regering opgelegde maatregelen geen "zware impact zullen hebben op de reiziger". (Belga/NS)

De besparingen opgelegd door de federale regering maken dat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel zijn personeelsbestand dit jaar zal terugdringen van 12.213 voltijdse banen naar 11.657 op 31 december 2015. Dat betekent een verlies van 556 jobs, zo blijkt uit een analyse van de christelijke spoorvakbond waarover L'Echo en La Libre Belgique dinsdag berichten.Infrabel moet zijn budget dit jaar met 170 miljoen terugdringen. Mensen die met pensioen gaan zullen dus niet vervangen worden. Er zullen nog iets meer dan 300 mensen aangeworven worden dit jaar. De besparing op het personeel bedraagt 26,1 miljoen euro. Infrabel gaat daarnaast ook 73,9 miljoen euro besparen op exploitatiekosten. Volgens de vakbond zal dat vooral voor rekening van het Waalse net zijn. De spoorinfrastructuurbeheerder benadrukt ten slotte dat de door de regering opgelegde maatregelen geen "zware impact zullen hebben op de reiziger". (Belga/NS)