Dat zijn er ruim 500 minder dan eind 2011 (11.285), zo staat zaterdag in De Tijd. De afbouw zal gebeuren door natuurlijk verloop.

"Het cijfer dat we voor eind 2014 voor ogen hebben, kan worden bereikt zonder extra afvloeiingen", verzekert woordvoerster Ilse De Muyer van ING België. "Jaarlijks verlaten minimaal 600 mensen op natuurlijke wijze de bank. We moeten dan ook blijven rekruteren om de goede werking te kunnen garanderen."

Tijdens een investeerdersdag in Amsterdam bleek dat de bank vorig jaar het aantal klanten in België zag stijgen tot 2,21 miljoen eind oktober, bijna 100.000 meer dan begin 2011. ING was in 2011 ook de enige grootbank die de inlage op de spaarboekjes zag stijgen. De bank wil de kosten verder terugdringen, onder meer door het productaanbod te vereenvoudigen, de processen te verbeteren en meer te investeren in informatica.

De Nederlandse groep ING zei tijdens de investeerdersdag nog dat er geen dividend zal worden uitgekeerd zo lang de staatssteun niet is terugbetaald. (Belga/TE)

Dat zijn er ruim 500 minder dan eind 2011 (11.285), zo staat zaterdag in De Tijd. De afbouw zal gebeuren door natuurlijk verloop. "Het cijfer dat we voor eind 2014 voor ogen hebben, kan worden bereikt zonder extra afvloeiingen", verzekert woordvoerster Ilse De Muyer van ING België. "Jaarlijks verlaten minimaal 600 mensen op natuurlijke wijze de bank. We moeten dan ook blijven rekruteren om de goede werking te kunnen garanderen." Tijdens een investeerdersdag in Amsterdam bleek dat de bank vorig jaar het aantal klanten in België zag stijgen tot 2,21 miljoen eind oktober, bijna 100.000 meer dan begin 2011. ING was in 2011 ook de enige grootbank die de inlage op de spaarboekjes zag stijgen. De bank wil de kosten verder terugdringen, onder meer door het productaanbod te vereenvoudigen, de processen te verbeteren en meer te investeren in informatica. De Nederlandse groep ING zei tijdens de investeerdersdag nog dat er geen dividend zal worden uitgekeerd zo lang de staatssteun niet is terugbetaald. (Belga/TE)