Een verzoeningsvergadering met de NMBS-bonden heeft nog niets opgeleverd: ze blijven bij hun plannen om op 6, 7, 21, 22 en 23 januari het werk neer te leggen.

Rudy De Leeuw, die zich op de vlakte hield over de geplande vijf stakingsdagen, betreurt de afwezigheid van de CEO's van de NMBS en Infrabel bij het verzoeningsoverleg. "Als een dergelijke stakingsaanzegging wordt ingediend, kan ik me niet voorstellen dat een CEO wegblijft op zo'n vergadering", aldus de voorzitter van de socialistische vakbond in Terzake. "Ik vind dat iedereen daar dan moet zijn (...) Ik heb CEO's gekend die zelf contact opnamen in zo'n geval, maar tot nu toe is dat niet gebeurd. Iedereen moet de hand reiken om tot oplossingen te komen." Hij verwees naar Etienne Schouppe.

De Leeuw nuanceerde ook de druk van de publieke opinie rond de geplande stakingsdagen. "Het gaat hier niet over een paar voordelen, maar over de grond van de zaak. Het gaat over de tewerkstelling van 6.000 mensen die men wil schrappen, het gaat over veiligheid en het behoud van een aantal lijnen".

"Deze regering wil lijnen afschaffen, ze geeft onvoldoende middelen voor onderhoud, er wordt te weinig geïnvesteerd om de NMBS performanter te maken. Wij willen een duidelijk plan, zodat het personeel weet waar het aan toe is".

(Belga/RR)

Een verzoeningsvergadering met de NMBS-bonden heeft nog niets opgeleverd: ze blijven bij hun plannen om op 6, 7, 21, 22 en 23 januari het werk neer te leggen. Rudy De Leeuw, die zich op de vlakte hield over de geplande vijf stakingsdagen, betreurt de afwezigheid van de CEO's van de NMBS en Infrabel bij het verzoeningsoverleg. "Als een dergelijke stakingsaanzegging wordt ingediend, kan ik me niet voorstellen dat een CEO wegblijft op zo'n vergadering", aldus de voorzitter van de socialistische vakbond in Terzake. "Ik vind dat iedereen daar dan moet zijn (...) Ik heb CEO's gekend die zelf contact opnamen in zo'n geval, maar tot nu toe is dat niet gebeurd. Iedereen moet de hand reiken om tot oplossingen te komen." Hij verwees naar Etienne Schouppe. De Leeuw nuanceerde ook de druk van de publieke opinie rond de geplande stakingsdagen. "Het gaat hier niet over een paar voordelen, maar over de grond van de zaak. Het gaat over de tewerkstelling van 6.000 mensen die men wil schrappen, het gaat over veiligheid en het behoud van een aantal lijnen"."Deze regering wil lijnen afschaffen, ze geeft onvoldoende middelen voor onderhoud, er wordt te weinig geïnvesteerd om de NMBS performanter te maken. Wij willen een duidelijk plan, zodat het personeel weet waar het aan toe is".(Belga/RR)