Robert Swaak is afkomstig van accountants- en consultantsbureau PwC, waar hij verschillende directiefuncties bekleedde. Bovendien was hij de tweede man van PwC wereldwijd.

Swaak was bij PwC onder meer financieel directeur, operationeel directeur, directeur personeelszaken en voorzitter van de raad van bestuur. Volgens president-commissaris Tom de Swaan van ABN AMRO heeft de nieuwe topman dan ook 'brede en relevante expertise in de financiële sector' en is hij een 'ervaren bestuurder'.

Bij ABN AMRO gaat Swaak zich richten op het toekomstgericht maken van de bank en zorgen dat de financiële instelling zijn voeling behoudt met wat de maatschappij belangrijk vindt. Hij zegt in een eerste reactie dat de rol van de bank en de richting die ABN AMRO gekozen heeft hem aanspreken.

Swaak wordt voor een periode van vier jaar benoemd. Van Dijkhuizen staat ruim drie jaar aan het roer bij ABN AMRO, daarvoor was hij financieel directeur bij de bank. Hij maakte in juni bekend de bank te zullen verlaten.

Robert Swaak is afkomstig van accountants- en consultantsbureau PwC, waar hij verschillende directiefuncties bekleedde. Bovendien was hij de tweede man van PwC wereldwijd.Swaak was bij PwC onder meer financieel directeur, operationeel directeur, directeur personeelszaken en voorzitter van de raad van bestuur. Volgens president-commissaris Tom de Swaan van ABN AMRO heeft de nieuwe topman dan ook 'brede en relevante expertise in de financiële sector' en is hij een 'ervaren bestuurder'.Bij ABN AMRO gaat Swaak zich richten op het toekomstgericht maken van de bank en zorgen dat de financiële instelling zijn voeling behoudt met wat de maatschappij belangrijk vindt. Hij zegt in een eerste reactie dat de rol van de bank en de richting die ABN AMRO gekozen heeft hem aanspreken.Swaak wordt voor een periode van vier jaar benoemd. Van Dijkhuizen staat ruim drie jaar aan het roer bij ABN AMRO, daarvoor was hij financieel directeur bij de bank. Hij maakte in juni bekend de bank te zullen verlaten.