Met hun staking protesteerden de zestig personeelsleden van het restaurant tegen de hoge werkdruk. Dat melden Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Laatste Nieuws dinsdag.

Ikea Gent opende in december 2008 de deuren en kent veel succes.

Ook door de nabijheid van beurscomplex Flanders Expo krijgt het restaurant veel volk over de vloer. "Maar de bediening gebeurt soms door één personeelslid, terwijl dat er eigenlijk vier moeten zijn", zeggen de vakbonden.

Vorige week vrijdag werd het de personeelsleden teveel. Tijdens de middagservice legden ze het werk neer. Ook zaterdag en maandag weigerden ze te werken. De vergadering tussen vakbonden en directie duurde gisteren maar liefst 4,5 uur. Rond 19.30 uur was er toch witte rook: er komt extra hulp in het restaurant.

Dinsdag is het restaurant weer open.

Met hun staking protesteerden de zestig personeelsleden van het restaurant tegen de hoge werkdruk. Dat melden Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Laatste Nieuws dinsdag.Ikea Gent opende in december 2008 de deuren en kent veel succes. Ook door de nabijheid van beurscomplex Flanders Expo krijgt het restaurant veel volk over de vloer. "Maar de bediening gebeurt soms door één personeelslid, terwijl dat er eigenlijk vier moeten zijn", zeggen de vakbonden. Vorige week vrijdag werd het de personeelsleden teveel. Tijdens de middagservice legden ze het werk neer. Ook zaterdag en maandag weigerden ze te werken. De vergadering tussen vakbonden en directie duurde gisteren maar liefst 4,5 uur. Rond 19.30 uur was er toch witte rook: er komt extra hulp in het restaurant. Dinsdag is het restaurant weer open.