Dexia zou de voorbije weken een brief gekregen hebben van de Europese Commissie. De Commissie is van mening dat Dexia het reorganisatieplan niet uitvoert zoals was afgesproken in ruil voor de staatssteun die de bank-verzekeraar in 2008 ontving. Volgens de Franse krant kan de bank-verzekeraar het verzoek om sneller te reorganiseren maar beter ernstig nemen, aangezien de Commissie over een 'arme atomique' (atoomwapen) beschikt waarmee de staatssteun kan worden uitgevlakt. In juni is een ontmoeting tussen de Dexia-top en de Europese Commissie gepland.

"De groep zal de financiële herstructurering blijven versnellen", klinkt het bij de bankgroep. Dat zou echter kunnen leiden tot een verlies van 2 tot 3 miljard euro in 2011. Dexia wijst er nog op dat de Tier1-kapitaalratio - die de financiële slagkracht meet - sinds eind 2008 met 280 basispunten is toegenomen.

Dexia zou de voorbije weken een brief gekregen hebben van de Europese Commissie. De Commissie is van mening dat Dexia het reorganisatieplan niet uitvoert zoals was afgesproken in ruil voor de staatssteun die de bank-verzekeraar in 2008 ontving. Volgens de Franse krant kan de bank-verzekeraar het verzoek om sneller te reorganiseren maar beter ernstig nemen, aangezien de Commissie over een 'arme atomique' (atoomwapen) beschikt waarmee de staatssteun kan worden uitgevlakt. In juni is een ontmoeting tussen de Dexia-top en de Europese Commissie gepland."De groep zal de financiële herstructurering blijven versnellen", klinkt het bij de bankgroep. Dat zou echter kunnen leiden tot een verlies van 2 tot 3 miljard euro in 2011. Dexia wijst er nog op dat de Tier1-kapitaalratio - die de financiële slagkracht meet - sinds eind 2008 met 280 basispunten is toegenomen.