Maandag raakte bekend dat Carlos Ghosn, CEO van de Franse autofabrikant Renault en voorzitter van de alliantie met de Japanse autobouwers Nissan en Mitsubishi, gesjoemeld heeft met zijn belastingaangifte.

Ghosn wordt ervan verdacht tussen juni 2011 en juni 2015 tot vijf keer toe te weinig geld te hebben aangegeven bij de fiscus. Zo zou hij een totaalbedrag van 4,9 miljard yen (37 miljoen euro) hebben aangegeven, in plaats van een bedrag van rond de 10 miljard yen. Hij werd diezelfde dag nog gearresteerd op verdenking van het overtreden van de financiële wetgeving. Noch de rechtbank noch de procureur wilde woensdag reageren op de zaak. Overigens blijft ook directeur Greg Kelly, die eveneens maandag werd opgepakt, tien dagen langer in de cel.

Ondanks alle commotie rond de Renault-topman blijft Ghosn voorlopig wel CEO van Renault. Nissan daarentegen kondigde al aan Ghosn uit zijn functie te willen ontslaan.

De arrestatie van Ghosn zorgde duwde het aandeel van Nissan fors lager op de beurs van Tokio. Het aandeel van Nissan sloot de dag af met een verlies van 5,45 procent op 970,7 yen. Het aandeel van Mitsubishi Motors, waar Ghosn ook voorzitter van is, verloor 6,84 procent tot 680 yen. Woensdag toonde het aandeel van Nissan opnieuw licht herstel en klom met 0,4 procent.

Maandag raakte bekend dat Carlos Ghosn, CEO van de Franse autofabrikant Renault en voorzitter van de alliantie met de Japanse autobouwers Nissan en Mitsubishi, gesjoemeld heeft met zijn belastingaangifte. Ghosn wordt ervan verdacht tussen juni 2011 en juni 2015 tot vijf keer toe te weinig geld te hebben aangegeven bij de fiscus. Zo zou hij een totaalbedrag van 4,9 miljard yen (37 miljoen euro) hebben aangegeven, in plaats van een bedrag van rond de 10 miljard yen. Hij werd diezelfde dag nog gearresteerd op verdenking van het overtreden van de financiële wetgeving. Noch de rechtbank noch de procureur wilde woensdag reageren op de zaak. Overigens blijft ook directeur Greg Kelly, die eveneens maandag werd opgepakt, tien dagen langer in de cel. Ondanks alle commotie rond de Renault-topman blijft Ghosn voorlopig wel CEO van Renault. Nissan daarentegen kondigde al aan Ghosn uit zijn functie te willen ontslaan. De arrestatie van Ghosn zorgde duwde het aandeel van Nissan fors lager op de beurs van Tokio. Het aandeel van Nissan sloot de dag af met een verlies van 5,45 procent op 970,7 yen. Het aandeel van Mitsubishi Motors, waar Ghosn ook voorzitter van is, verloor 6,84 procent tot 680 yen. Woensdag toonde het aandeel van Nissan opnieuw licht herstel en klom met 0,4 procent.