De omzet daalde vorig jaar met 21,7 procent tot 43,47 miljard euro. De autogroep wist tijdens de tweede jaarhelft de impact te beperken, met een daling van de omzet met slechts 8,9 procent en een nettoverlies van 660 miljoen euro.

De verkoop daalde vorig jaar met 21,3 procent, tot minder dan drie miljoen verkochte wagens. Renault heeft al de afbouw van wereldwijd 15.000 banen aangekondigd en kostenbesparingen ten belope van 3 miljard euro.

Topman Luca de Meo waarschuwt vrijdag dat 2021 een moeilijk jaar wordt, 'met onzekerheden rond de gezondheidscrisis en de bevoorrading van elektronische componenten'. De topman geeft geen prognoses voor dit jaar.

De omzet daalde vorig jaar met 21,7 procent tot 43,47 miljard euro. De autogroep wist tijdens de tweede jaarhelft de impact te beperken, met een daling van de omzet met slechts 8,9 procent en een nettoverlies van 660 miljoen euro. De verkoop daalde vorig jaar met 21,3 procent, tot minder dan drie miljoen verkochte wagens. Renault heeft al de afbouw van wereldwijd 15.000 banen aangekondigd en kostenbesparingen ten belope van 3 miljard euro. Topman Luca de Meo waarschuwt vrijdag dat 2021 een moeilijk jaar wordt, 'met onzekerheden rond de gezondheidscrisis en de bevoorrading van elektronische componenten'. De topman geeft geen prognoses voor dit jaar.