Met het vervroegd terugbetalen van de staatssteun wordt door de beide constructeurs al een derde van de staatsleningen afgelost die ze hebben ontvangen tijdens de wereldwijde economische crisis.

PSA en Renault ontvingen in 2009 elk 3 miljard euro staatssteun. Die financiële steun kregen ze op voorwaarde dat er in Frankrijk geen fabrieken de deuren zouden moeten sluiten.

De terugbetaling werd aanvankelijk gepland vanaf 2011, maar enkele maanden geleden gaven de autobouwers al te kennen dat de leningen vervroegd zouden worden terugbetaald.

Met het vervroegd terugbetalen van de staatssteun wordt door de beide constructeurs al een derde van de staatsleningen afgelost die ze hebben ontvangen tijdens de wereldwijde economische crisis.PSA en Renault ontvingen in 2009 elk 3 miljard euro staatssteun. Die financiële steun kregen ze op voorwaarde dat er in Frankrijk geen fabrieken de deuren zouden moeten sluiten. De terugbetaling werd aanvankelijk gepland vanaf 2011, maar enkele maanden geleden gaven de autobouwers al te kennen dat de leningen vervroegd zouden worden terugbetaald.