Het aantal verkochte voertuigen lag in het eerste halfjaar 2017 ruim 10 procent hoger dan in de eerste helft van vorig jaar, meldt Renault maandag.

Alle merken zagen hun verkoop en hun marktaandeel toenemen in alle regio's. De groep heeft naar eigen zeggen een wereldwijd marktaandeel van 4,1 procent. Ruim de helft van de voertuigen werd verkocht in Europa, waar Renault een marktaandeel heeft van 10,8 procent.

De Franse groep bevestigt dat ze mikt op een wereldwijde groei van 1,5 tot 2,5 procent in heel 2017. In Europa zou de groei 2 procent moeten bedragen. In Brazilië, Rusland, China en India verwacht Renault groeicijfers van 5 procent en meer.

Het aantal verkochte voertuigen lag in het eerste halfjaar 2017 ruim 10 procent hoger dan in de eerste helft van vorig jaar, meldt Renault maandag.Alle merken zagen hun verkoop en hun marktaandeel toenemen in alle regio's. De groep heeft naar eigen zeggen een wereldwijd marktaandeel van 4,1 procent. Ruim de helft van de voertuigen werd verkocht in Europa, waar Renault een marktaandeel heeft van 10,8 procent. De Franse groep bevestigt dat ze mikt op een wereldwijde groei van 1,5 tot 2,5 procent in heel 2017. In Europa zou de groei 2 procent moeten bedragen. In Brazilië, Rusland, China en India verwacht Renault groeicijfers van 5 procent en meer.