Vroeger ook de ouderdomssuikerziekte genoemd, komt diabetes type 2 steeds vaker ook op jongere leeftijd voor, mede als gevolg van een ongezonde levensstijl.

Eind 2012 volgt een evaluatie. Als dan blijkt reMYND even ver gevorderd is in zijn diabetesonderzoek als gepland, keurt het IWT allicht meer dan 1 miljoen euro extra steun goed. Dat stelt Koen De Witte, de gedelegeerd bestuurder van de spin-off van de KU Leuven.

Dat het snor zit tussen het IWT en reMYND, bleek al eerder. Eind 2009 werd reMYND uitgeroepen tot een van de winnaars van de eerste Innovatie Awards van het IWT, wegens de belangrijke maatschappelijke relevantie van het onderzoek.

ReMYND's meest gevorderde onderzoeksprogramma's zijn die voor behandelingen voor de zogenaamde neurodegeneratieve ziekten alzheimer en parkinson. Met die behandelingen zou de progressie van de ziekte, door de degeneratie van neuronen, fundamenteel moeten vertragen of zelfs een halt worden toegeroepen.

ReMYND pakte in september uit met een spectaculaire deal met de Zwitserse farmareus Roche. Als reMYND er samen met Roche in slaagt om medicijnen tegen alzheimer en parkinson te ontwikkelen, levert dat reMYND ruim een half miljard euro op in mijlpaalbetalingen, plus een percentage op de omzet.
ReMYND ging vorige week, samen met collega-biotechbedrijf ThromboGenics en Vlaams minister-president Kris Peeters, op visite bij de Amerikaanse hoofdzetel van Roche in Nutley, New Jersey, in het kader van de handelsmissie onder leiding van prins Filip naar de VS.

De Witte gaf eerder aan dat een beursgang voor reMYND een optie is. In 2014 of 2015 zou de knoop worden doorgehakt.
ReMYND werd in 2002 opgericht door de professoren Fred Van Leuven, een alzheimerexpert, en Joris Winderickx, en door Stefaan Wera. Gemma Frisius, het zaaikapitaalfonds van de KU Leuven, BNP Paribas Fortis en KBC, stapte mee in het kapitaal. De stichters, hun familie en vrienden maken nog altijd deel uit van het aandeelhouderschap.

Be.L.

Vroeger ook de ouderdomssuikerziekte genoemd, komt diabetes type 2 steeds vaker ook op jongere leeftijd voor, mede als gevolg van een ongezonde levensstijl. Eind 2012 volgt een evaluatie. Als dan blijkt reMYND even ver gevorderd is in zijn diabetesonderzoek als gepland, keurt het IWT allicht meer dan 1 miljoen euro extra steun goed. Dat stelt Koen De Witte, de gedelegeerd bestuurder van de spin-off van de KU Leuven. Dat het snor zit tussen het IWT en reMYND, bleek al eerder. Eind 2009 werd reMYND uitgeroepen tot een van de winnaars van de eerste Innovatie Awards van het IWT, wegens de belangrijke maatschappelijke relevantie van het onderzoek. ReMYND's meest gevorderde onderzoeksprogramma's zijn die voor behandelingen voor de zogenaamde neurodegeneratieve ziekten alzheimer en parkinson. Met die behandelingen zou de progressie van de ziekte, door de degeneratie van neuronen, fundamenteel moeten vertragen of zelfs een halt worden toegeroepen. ReMYND pakte in september uit met een spectaculaire deal met de Zwitserse farmareus Roche. Als reMYND er samen met Roche in slaagt om medicijnen tegen alzheimer en parkinson te ontwikkelen, levert dat reMYND ruim een half miljard euro op in mijlpaalbetalingen, plus een percentage op de omzet. ReMYND ging vorige week, samen met collega-biotechbedrijf ThromboGenics en Vlaams minister-president Kris Peeters, op visite bij de Amerikaanse hoofdzetel van Roche in Nutley, New Jersey, in het kader van de handelsmissie onder leiding van prins Filip naar de VS. De Witte gaf eerder aan dat een beursgang voor reMYND een optie is. In 2014 of 2015 zou de knoop worden doorgehakt. ReMYND werd in 2002 opgericht door de professoren Fred Van Leuven, een alzheimerexpert, en Joris Winderickx, en door Stefaan Wera. Gemma Frisius, het zaaikapitaalfonds van de KU Leuven, BNP Paribas Fortis en KBC, stapte mee in het kapitaal. De stichters, hun familie en vrienden maken nog altijd deel uit van het aandeelhouderschap. Be.L.