Via een systeem van winstbewijzen vloeit al geruime tijd een klein deel van het overschot van de bank naar de christelijke arbeidersbeweging. Ondanks de nationalisering van Belfius, vorig najaar, blijft dat systeem bestaan. De federale regering nam de winstbewijzen niet mee over.

De constructie is wettelijk volledig in orde, maar doet toch de wenkbrauwen fronsen, aldus de krant. Het ACW speelt via de coöperatieve groep Arco immers een belangrijke rol bij het beursgenoteerde Dexia.

Arco, intussen grotendeels in vereffening, is een van de grootste aandeelhouders van de restbank. (Belga/KVDA)

Via een systeem van winstbewijzen vloeit al geruime tijd een klein deel van het overschot van de bank naar de christelijke arbeidersbeweging. Ondanks de nationalisering van Belfius, vorig najaar, blijft dat systeem bestaan. De federale regering nam de winstbewijzen niet mee over. De constructie is wettelijk volledig in orde, maar doet toch de wenkbrauwen fronsen, aldus de krant. Het ACW speelt via de coöperatieve groep Arco immers een belangrijke rol bij het beursgenoteerde Dexia. Arco, intussen grotendeels in vereffening, is een van de grootste aandeelhouders van de restbank. (Belga/KVDA)