Dat krikt de belastinginkomsten op en helpt de begroting, schrijft De Tijd vrijdag.

Tot voor kort was de boete voor bedrijven die hun belastingen niet vooraf betalen vastgelegd op 1,125 procent voor de inkomsten van 2016. Maar dit jaar werd de boete verdubbeld tot 2,25 procent.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) nam het initiatief daartoe omdat hij vond dat zelfstandigen en bedrijven niet genoeg vooraf betalen, met grote gevolgen voor de belastinginkomsten, die telkens lager uitkomen dan voorzien.

Volgend jaar wordt de boete nog meer opgetrokken. Dan betalen bedrijven 6,75 procent boete, drie keer zoveel als dit jaar. Voor eenmanszaken zoals bakkers, slagers en artsen blijft het tarief van 2,25 procent behouden.

Dat krikt de belastinginkomsten op en helpt de begroting, schrijft De Tijd vrijdag.Tot voor kort was de boete voor bedrijven die hun belastingen niet vooraf betalen vastgelegd op 1,125 procent voor de inkomsten van 2016. Maar dit jaar werd de boete verdubbeld tot 2,25 procent. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) nam het initiatief daartoe omdat hij vond dat zelfstandigen en bedrijven niet genoeg vooraf betalen, met grote gevolgen voor de belastinginkomsten, die telkens lager uitkomen dan voorzien. Volgend jaar wordt de boete nog meer opgetrokken. Dan betalen bedrijven 6,75 procent boete, drie keer zoveel als dit jaar. Voor eenmanszaken zoals bakkers, slagers en artsen blijft het tarief van 2,25 procent behouden.