Net als de nettowinst ging het operationeel resultaat (ebit) erop vooruit: +11,6 procent tegenover 2008 tot 46,2 miljoen euro.

Recticel kon onder meer profiteren van eenmalige opbrengsten uit de verkoop van activiteiten. Alleen de afdeling isolatie kon vorig jaar meer omzet boeken. De divisies soepelschuim, slaapcomfort en automobiel zagen de omzet dalen. Vooral de automobiel werd zwaar getroffen, met een omzetdaling van bijna 40 procent. Hier belandde ook het operationeel resultaat in het rood: -32,2 miljoen euro.

Recticel trok zich eind vorig jaar terug uit de afwerking van autoruiten. Het herstructureerde ook in de sectoren automobiel en soepelschuim. Daardoor moesten 110 werknemers afvloeien in Wetteren. In totaal gingen bij Recticel wereldwijd vorig jaar 617 arbeidsplaatsen verloren door herstructureringen.

Recticel verwacht in 2010 dat de "recurrente operationele resultaten in 2010 in lijn zullen liggen met deze van 2009". Het wil ook zijn netto financiële schuld, die eind 2009 192 miljoen euro bedroeg, verder afbouwen.

Net als de nettowinst ging het operationeel resultaat (ebit) erop vooruit: +11,6 procent tegenover 2008 tot 46,2 miljoen euro. Recticel kon onder meer profiteren van eenmalige opbrengsten uit de verkoop van activiteiten. Alleen de afdeling isolatie kon vorig jaar meer omzet boeken. De divisies soepelschuim, slaapcomfort en automobiel zagen de omzet dalen. Vooral de automobiel werd zwaar getroffen, met een omzetdaling van bijna 40 procent. Hier belandde ook het operationeel resultaat in het rood: -32,2 miljoen euro. Recticel trok zich eind vorig jaar terug uit de afwerking van autoruiten. Het herstructureerde ook in de sectoren automobiel en soepelschuim. Daardoor moesten 110 werknemers afvloeien in Wetteren. In totaal gingen bij Recticel wereldwijd vorig jaar 617 arbeidsplaatsen verloren door herstructureringen. Recticel verwacht in 2010 dat de "recurrente operationele resultaten in 2010 in lijn zullen liggen met deze van 2009". Het wil ook zijn netto financiële schuld, die eind 2009 192 miljoen euro bedroeg, verder afbouwen.