Recticel heeft bij verschillende automerken contracten verworven voor de productie van interieurbekleding. Het bedrijf uit Wetteren gaat leveren aan BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen en Volvo.
De meerjarencontracten werden de voorbije maanden binnengehaald, maakte Recticel bekend. Over de volledige looptijd vertegenwoordigen ze een geschatte cumulatieve omzet van 364 miljoen euro.

Concreet gaat het om de productie in polyurethaan van dashboard-, handschoenkast- en/of deurpaneelbekleding. Recticel levert de zichtbare onderdelen van die stukken.

BMW 5

Het grootste contract haalde Recticel binnen bij Volkwagen (109 van de 364 miljoen euro). Er worden onderdelen voor de Passat gemaakt én voor de nieuwe Golf Plus, het iets grotere model dat in China op de markt komt.

Opvallend is dat Recticel opnieuw mag leveren voor de nieuwe 5-series van BMW. Recticel mocht dit niet voor het bestaande model, wel voor de twee vorige series. Het gaat dus om een herwonnen contract. 'Het bewijs dat onze nieuwe technologie aanslaat', aldus woordvoerder Jan De Moor. Die Colo-Sense Lite Spray-technologie laat toe om lichtere onderdelen te produceren, een belangrijke troef in de autosector.

Recticel gaat ook onderdelen leveren voor de Porsche Macan. Het is voor het eerst dat Recticel aan Porsche gaat leveren.

Ook voor Volvo (XC90, S90 en V90) en de Mercedes E-class (99 miljoen euro) wordt interieurbekleding gemaakt. (Belga/KVDA)

Recticel heeft bij verschillende automerken contracten verworven voor de productie van interieurbekleding. Het bedrijf uit Wetteren gaat leveren aan BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen en Volvo. De meerjarencontracten werden de voorbije maanden binnengehaald, maakte Recticel bekend. Over de volledige looptijd vertegenwoordigen ze een geschatte cumulatieve omzet van 364 miljoen euro. Concreet gaat het om de productie in polyurethaan van dashboard-, handschoenkast- en/of deurpaneelbekleding. Recticel levert de zichtbare onderdelen van die stukken. BMW 5 Het grootste contract haalde Recticel binnen bij Volkwagen (109 van de 364 miljoen euro). Er worden onderdelen voor de Passat gemaakt én voor de nieuwe Golf Plus, het iets grotere model dat in China op de markt komt. Opvallend is dat Recticel opnieuw mag leveren voor de nieuwe 5-series van BMW. Recticel mocht dit niet voor het bestaande model, wel voor de twee vorige series. Het gaat dus om een herwonnen contract. 'Het bewijs dat onze nieuwe technologie aanslaat', aldus woordvoerder Jan De Moor. Die Colo-Sense Lite Spray-technologie laat toe om lichtere onderdelen te produceren, een belangrijke troef in de autosector. Recticel gaat ook onderdelen leveren voor de Porsche Macan. Het is voor het eerst dat Recticel aan Porsche gaat leveren. Ook voor Volvo (XC90, S90 en V90) en de Mercedes E-class (99 miljoen euro) wordt interieurbekleding gemaakt. (Belga/KVDA)