De Belgische schuimrubberfabrikant Recticel is van plan in zijn fabriek in het Duitse Rheinbreitbach 150 van de 178 banen te schrappen.

Recticel zou de ontslagronde spreiden over de periode 2014-2015. De schuimrubberfabrikant ziet zich genoodzaakt te saneren na het verlies van een contract voor de productie van binnenbekledingscomponenten voor de Mercedes C-klasse, meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht.

De productie van interieurcomponenten voor de huidige Mercedes C-klasse wordt in 2015 stopgezet. "Discussies met de ondernemingsraad zullen in de komende weken opgestart worden met het oog op het identificeren van de meest aangepaste begeleidingsmaatregelen, inclusief mobiliteit naar andere automobielsites van Recticel", luidt het.

De herstructureringskosten zullen worden opgenomen in de resultaten van het eerste halfjaar 2013. De groep boekte in 2011 een omzet van 1,38 miljard euro en telt 110 vestigingen in 27 landen. Op 1 maart worden de jaarresultaten voor 2012 bekendgemaakt. (Belga/BO)

De Belgische schuimrubberfabrikant Recticel is van plan in zijn fabriek in het Duitse Rheinbreitbach 150 van de 178 banen te schrappen.Recticel zou de ontslagronde spreiden over de periode 2014-2015. De schuimrubberfabrikant ziet zich genoodzaakt te saneren na het verlies van een contract voor de productie van binnenbekledingscomponenten voor de Mercedes C-klasse, meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht. De productie van interieurcomponenten voor de huidige Mercedes C-klasse wordt in 2015 stopgezet. "Discussies met de ondernemingsraad zullen in de komende weken opgestart worden met het oog op het identificeren van de meest aangepaste begeleidingsmaatregelen, inclusief mobiliteit naar andere automobielsites van Recticel", luidt het.De herstructureringskosten zullen worden opgenomen in de resultaten van het eerste halfjaar 2013. De groep boekte in 2011 een omzet van 1,38 miljard euro en telt 110 vestigingen in 27 landen. Op 1 maart worden de jaarresultaten voor 2012 bekendgemaakt. (Belga/BO)