De winst ligt 2 procent hoger dan in 2012. De bank kon 62.000 nieuwe klanten aantrekken, 'in een nochtans mature markt', aldus topman Rik Vandenberghe. De kredietportefeuille steeg met 2,5 procent, 'wat meer is dan de markt'.

De nieuwe topman had geen negatieve verrassingen in petto: alles zat ING het voorbije jaar mee. De deposito's stegen met 4,5 miljard euro (+5 procent) tot 91,2 miljard euro, terwijl de kredietportefeuille met 2,5 procent toenam tot 75,4 miljard euro. Vooral bij de woonkredieten (+3,3 procent) was er een stevige groei.

De bedrijfskredieten kenden slechts 0,7 procent groei, maar ING kon toch haar leidende positie in de kmo-markt versterken. De bank heeft er naar eigen zeggen een marktaandeel van 35 procent. Bovendien daalden de risicokosten voor dit soort van ondernemingen het afgelopen jaar. (Belga/BO)

De winst ligt 2 procent hoger dan in 2012. De bank kon 62.000 nieuwe klanten aantrekken, 'in een nochtans mature markt', aldus topman Rik Vandenberghe. De kredietportefeuille steeg met 2,5 procent, 'wat meer is dan de markt'. De nieuwe topman had geen negatieve verrassingen in petto: alles zat ING het voorbije jaar mee. De deposito's stegen met 4,5 miljard euro (+5 procent) tot 91,2 miljard euro, terwijl de kredietportefeuille met 2,5 procent toenam tot 75,4 miljard euro. Vooral bij de woonkredieten (+3,3 procent) was er een stevige groei. De bedrijfskredieten kenden slechts 0,7 procent groei, maar ING kon toch haar leidende positie in de kmo-markt versterken. De bank heeft er naar eigen zeggen een marktaandeel van 35 procent. Bovendien daalden de risicokosten voor dit soort van ondernemingen het afgelopen jaar. (Belga/BO)