Op de jaarlijkse luchtvaartbeurs van Le Bourget bij Parijs heeft de Maleisische lagekostenmaatschappij Air Asia 200 exemplaren van de nieuwe A320 van vliegtuigbouwer Airbus besteld. Dat is het grootste afzonderlijke order in de geschiedenis van de commerciële luchtvaart.

Airbus ontving op Le Bourget in totaal al 730 bestellingen voor een totaalbedrag van 72,2 miljard dollar. Concurrent Boeing hinkt ver achterop, met slechts 114 bestellingen voor een bedrag van 17 miljard dollar.

"Gemeten aan het aantal bestelde exemplaren, is het de beste beurs die een constructeur ooit kende", verklaarde Tom Enders, topman van Airbus, donderdag.

A320

Vooral de vraag naar de nieuwe A320, een toestel voor middellange afstanden, ligt hoog. Het toestel verbruikt zo'n 15 procent minder dan zijn voorganger en is dus aantrekkelijk bij de huidige hoge brandstofprijzen.

Airbus noteerde voor de A320neo al meer dan 600 orders. Alleen al de Maleisische lowcost-luchtvaartmaatschappij Air Asia bestelde 200 exemplaren, een recordorder.

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, denkt Airbus na over een uitbreiding van zijn capaciteit. De bedoeling is om het productietempo van de A320 op te trekken van de huidige 36 per maand tot 42, tegen de herfst van volgend jaar. (Belga/KVDA)

Op de jaarlijkse luchtvaartbeurs van Le Bourget bij Parijs heeft de Maleisische lagekostenmaatschappij Air Asia 200 exemplaren van de nieuwe A320 van vliegtuigbouwer Airbus besteld. Dat is het grootste afzonderlijke order in de geschiedenis van de commerciële luchtvaart. Airbus ontving op Le Bourget in totaal al 730 bestellingen voor een totaalbedrag van 72,2 miljard dollar. Concurrent Boeing hinkt ver achterop, met slechts 114 bestellingen voor een bedrag van 17 miljard dollar. "Gemeten aan het aantal bestelde exemplaren, is het de beste beurs die een constructeur ooit kende", verklaarde Tom Enders, topman van Airbus, donderdag. A320 Vooral de vraag naar de nieuwe A320, een toestel voor middellange afstanden, ligt hoog. Het toestel verbruikt zo'n 15 procent minder dan zijn voorganger en is dus aantrekkelijk bij de huidige hoge brandstofprijzen. Airbus noteerde voor de A320neo al meer dan 600 orders. Alleen al de Maleisische lowcost-luchtvaartmaatschappij Air Asia bestelde 200 exemplaren, een recordorder. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, denkt Airbus na over een uitbreiding van zijn capaciteit. De bedoeling is om het productietempo van de A320 op te trekken van de huidige 36 per maand tot 42, tegen de herfst van volgend jaar. (Belga/KVDA)