"We laten een mooie groei zien in inkomsten, marges en cash", schrijft een tevreden algemeen directeur Marc De Keersmaecker in het jaarlijkse resultatenbericht van RealDolmen. De informaticadienstverlener uit Huizingen bevestigt zijn verwachtingen van februari. De distributie van infrastructuurproducten, waarvoor RealDolmen ook de Vlaamse overheidsadministratie als klant heeft, groeit met 17,6 procent tot 95,2 miljoen euro. De marges in de afdeling dalen wel met 1,5 procentpunt tot 2,8 procent. RealDolmen houdt er maar 2,7 miljoen euro recurrente bedrijfswinst aan over.

Het is de winst in de dienstentak die de resultaten kleur geeft. De omzet gaat wel met 1,1 procent achteruit tot 141 miljoen euro, maar de recurrente bedrijfswinstmarge stijgt met 1,6 procentpunt tot 7,3 procent.

De eigen oplossingen van RealDolmen maken over hun 4 procent lagere omzet van 39 miljoen niet langer verlies. Dat is een lang verhoopte verbetering, na tal van missers. De marge is met 0,4 procent wel nog altijd symbolisch en de verkoop van de eigen oplossingen is tegengevallen, meldt het bedrijf. Het documenten- en het klantenrelatiebeheer zijn de sterkhouders.

De professionele diensten, met outsourcing en terbeschikkingstelling van personeel, bleven stabiel op 102 miljoen euro. Het is de grootste afdeling van RealDolmen en ze boekt met 9,9 procent ook de grootste recurrente bedrijfswinstmarge. De bedrijfswinst van die activiteit was 10,1 miljoen euro. Volgens RealDolmen is dat het gevolg van een reorganisatie van het aanbod en van lagere overheadkosten na de herstructurering van vorig jaar.

De verkoop van een kantoorgebouw in De Pinte zorgde voor 1,2 miljoen euro eenmalige meerwaarde. RealDolmen huurt nu ruimte in Gent. De nettowinst was 10,7 miljoen euro, een stijging met maar liefst 2097,9 procent. De raad van bestuur zal in september een dividend van 3,5 miljoen euro voorstellen, ongeveer een derde van de bedrijfswinst. De balans blijft oerdegelijk. RealDolmen zit op 26,9 miljoen euro cash en heeft amper 3,4 miljoen euro schulden.

Vanaf het nieuwe boekjaar zal het bedrijf zijn rapportering opsplitsen in een project- en consultingactiviteit enerzijds en een applicatie- en infrastructuur-outsourcingtak anderzijds. Op die manier adopteert RealDolmen de trend naar clouddiensten ook in zijn verslaggeving.

"We laten een mooie groei zien in inkomsten, marges en cash", schrijft een tevreden algemeen directeur Marc De Keersmaecker in het jaarlijkse resultatenbericht van RealDolmen. De informaticadienstverlener uit Huizingen bevestigt zijn verwachtingen van februari. De distributie van infrastructuurproducten, waarvoor RealDolmen ook de Vlaamse overheidsadministratie als klant heeft, groeit met 17,6 procent tot 95,2 miljoen euro. De marges in de afdeling dalen wel met 1,5 procentpunt tot 2,8 procent. RealDolmen houdt er maar 2,7 miljoen euro recurrente bedrijfswinst aan over.Het is de winst in de dienstentak die de resultaten kleur geeft. De omzet gaat wel met 1,1 procent achteruit tot 141 miljoen euro, maar de recurrente bedrijfswinstmarge stijgt met 1,6 procentpunt tot 7,3 procent.De eigen oplossingen van RealDolmen maken over hun 4 procent lagere omzet van 39 miljoen niet langer verlies. Dat is een lang verhoopte verbetering, na tal van missers. De marge is met 0,4 procent wel nog altijd symbolisch en de verkoop van de eigen oplossingen is tegengevallen, meldt het bedrijf. Het documenten- en het klantenrelatiebeheer zijn de sterkhouders.De professionele diensten, met outsourcing en terbeschikkingstelling van personeel, bleven stabiel op 102 miljoen euro. Het is de grootste afdeling van RealDolmen en ze boekt met 9,9 procent ook de grootste recurrente bedrijfswinstmarge. De bedrijfswinst van die activiteit was 10,1 miljoen euro. Volgens RealDolmen is dat het gevolg van een reorganisatie van het aanbod en van lagere overheadkosten na de herstructurering van vorig jaar.De verkoop van een kantoorgebouw in De Pinte zorgde voor 1,2 miljoen euro eenmalige meerwaarde. RealDolmen huurt nu ruimte in Gent. De nettowinst was 10,7 miljoen euro, een stijging met maar liefst 2097,9 procent. De raad van bestuur zal in september een dividend van 3,5 miljoen euro voorstellen, ongeveer een derde van de bedrijfswinst. De balans blijft oerdegelijk. RealDolmen zit op 26,9 miljoen euro cash en heeft amper 3,4 miljoen euro schulden.Vanaf het nieuwe boekjaar zal het bedrijf zijn rapportering opsplitsen in een project- en consultingactiviteit enerzijds en een applicatie- en infrastructuur-outsourcingtak anderzijds. Op die manier adopteert RealDolmen de trend naar clouddiensten ook in zijn verslaggeving.