Rabobank heeft volgens de toezichthouder hypotheken verstrekt, terwijl de bank onvoldoende had beoordeeld of de starters in kwestie over voldoende kapitaal beschikten om de maandelijkse kosten te betalen.

Voorts oordeelde de AFM dat Rabobank in een aantal gevallen niet-passend advies gaf aan consumenten bij kredietbeschermingsverzekeringen, die de consument verzekeren tegen inkomenstenterugval bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

Rabobank tekent geen beroep aan tegen de boete, maar blijft van oordeel dat ze de klanten wel degelijk goed heeft geadviseerd.

De AFM, die oordeelde dat Rabobank "geen goed beleid" voert rond het verstrekken van hypoteekleningen, sluit niet dat meer financiële instellingen een sanctie opgelegd krijgen.

Rabobank heeft volgens de toezichthouder hypotheken verstrekt, terwijl de bank onvoldoende had beoordeeld of de starters in kwestie over voldoende kapitaal beschikten om de maandelijkse kosten te betalen.Voorts oordeelde de AFM dat Rabobank in een aantal gevallen niet-passend advies gaf aan consumenten bij kredietbeschermingsverzekeringen, die de consument verzekeren tegen inkomenstenterugval bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Rabobank tekent geen beroep aan tegen de boete, maar blijft van oordeel dat ze de klanten wel degelijk goed heeft geadviseerd. De AFM, die oordeelde dat Rabobank "geen goed beleid" voert rond het verstrekken van hypoteekleningen, sluit niet dat meer financiële instellingen een sanctie opgelegd krijgen.