De herstructurering is er volgens De Lijn op gericht om slagkrachtiger te kunnen werken en om het voortbestaan van De Lijn na 2020 veilig te stellen.

Binnen de nieuwe structuur komt er een daling van het aantal managementfuncties en van het aantal bedienden. Op een totaal van 1.780 gaat het om 286 mensen.

Er komen geen gedwongen ontslagen, wel worden bedienden niet vervangen bij pensionering of spontaan vertrek.

"De raad van bestuur geeft met deze beslissing het startschot voor de transitie naar een slagkrachtigere en efficiëntere organisatie die onze reizigers en stakeholders ten goede zal komen", zegt directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot.

"Het is daarnaast ook ons doel om de rol van De Lijn als geprefereerde partner voor het kernnet en aanvullend net binnen het kader van basisbereikbaarheid ook na 2020 te bestendigen."

De vakbonden hebben opgeroepen tot een algemene 24 urenstaking bij De Lijn op 16 februari tegen de geplande herstructurering.

De herstructurering is er volgens De Lijn op gericht om slagkrachtiger te kunnen werken en om het voortbestaan van De Lijn na 2020 veilig te stellen. Binnen de nieuwe structuur komt er een daling van het aantal managementfuncties en van het aantal bedienden. Op een totaal van 1.780 gaat het om 286 mensen. Er komen geen gedwongen ontslagen, wel worden bedienden niet vervangen bij pensionering of spontaan vertrek. "De raad van bestuur geeft met deze beslissing het startschot voor de transitie naar een slagkrachtigere en efficiëntere organisatie die onze reizigers en stakeholders ten goede zal komen", zegt directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot. "Het is daarnaast ook ons doel om de rol van De Lijn als geprefereerde partner voor het kernnet en aanvullend net binnen het kader van basisbereikbaarheid ook na 2020 te bestendigen." De vakbonden hebben opgeroepen tot een algemene 24 urenstaking bij De Lijn op 16 februari tegen de geplande herstructurering.