Na een gezamenlijke investering van bijna een miljard euro, zouden de eerste voertuigen in de tweede helft van 2012 van de band moeten rollen. Van een nieuw merk is evenwel geen sprake.

De twee autogroepen gaan 8,4 miljard yuan (ongeveer 935 miljoen euro) investeren voor een upgrade van de fabriek van Changan in Shenzhen, dat in de zuidoostelijke provincie Guangdong ligt. Die fabriek zal een productiecapacteit hebben van 200.000 voertuigen per jaar.

Het eerste project bestaat in de lancering van de Citroën DS-lijn in China en de invoering van een nieuw, op de Chinese markt gericht merk. PSA en Changan hebben elk een belang van 50 procent in de joint venture. In mei werd al een intentieverklaring opgesteld.


Na een gezamenlijke investering van bijna een miljard euro, zouden de eerste voertuigen in de tweede helft van 2012 van de band moeten rollen. Van een nieuw merk is evenwel geen sprake. De twee autogroepen gaan 8,4 miljard yuan (ongeveer 935 miljoen euro) investeren voor een upgrade van de fabriek van Changan in Shenzhen, dat in de zuidoostelijke provincie Guangdong ligt. Die fabriek zal een productiecapacteit hebben van 200.000 voertuigen per jaar. Het eerste project bestaat in de lancering van de Citroën DS-lijn in China en de invoering van een nieuw, op de Chinese markt gericht merk. PSA en Changan hebben elk een belang van 50 procent in de joint venture. In mei werd al een intentieverklaring opgesteld.