PSA Peugeot Citroën sneed de voorbije maanden in de kosten door een fabriek bij Parijs te sluiten, de lonen van de werknemers in Frankrijk te bevriezen en de uitgaven voor nieuwe modellen te beperken.

De maatregelen lijken hun vruchten af te werpen, met een positief operationeel resultaat tot gevolg. In 2013 was er nog een operationeel verlies van 364 miljoen euro. De groepsomzet steeg met 1 procent tot 53,6 miljard euro.

Hoewel de autogroep netto nog in het rood bleef (-555 miljoen euro, tegen -2,2 miljard euro in 2013), toont topman Carlos Tavares zich tevreden. "We hebben voorsprong op ons plan van heropbouw", stelt hij in een persbericht. Zo slaagde de groep er twee jaar eerder dan verwacht in een positieve vrije cash flow te genereren.

PSA Peugeot Citroën verkocht vorig jaar wereldwijd 2,94 miljoen voertuigen. Dat is ruim 4 procent meer dan in 2013, maar nog altijd bijna een vijfde minder dan in 2010. China is ondertussen de grootste markt geworden voor het Franse bedrijf. (Belga)

PSA Peugeot Citroën sneed de voorbije maanden in de kosten door een fabriek bij Parijs te sluiten, de lonen van de werknemers in Frankrijk te bevriezen en de uitgaven voor nieuwe modellen te beperken. De maatregelen lijken hun vruchten af te werpen, met een positief operationeel resultaat tot gevolg. In 2013 was er nog een operationeel verlies van 364 miljoen euro. De groepsomzet steeg met 1 procent tot 53,6 miljard euro. Hoewel de autogroep netto nog in het rood bleef (-555 miljoen euro, tegen -2,2 miljard euro in 2013), toont topman Carlos Tavares zich tevreden. "We hebben voorsprong op ons plan van heropbouw", stelt hij in een persbericht. Zo slaagde de groep er twee jaar eerder dan verwacht in een positieve vrije cash flow te genereren. PSA Peugeot Citroën verkocht vorig jaar wereldwijd 2,94 miljoen voertuigen. Dat is ruim 4 procent meer dan in 2013, maar nog altijd bijna een vijfde minder dan in 2010. China is ondertussen de grootste markt geworden voor het Franse bedrijf. (Belga)