Telecombedrijf Belgacom richtte eind 2003 de holding naar Luxemburgs recht Belgacom Invest op en bracht er de aandelen van Belgacom Mobile, de vennootschap achter dochterbedrijf Proximus, in onder. De Bijzondere Belasting Inspectie (BBI) was echter van mening dat de vennootschap een financiële constructie was, bedoeld om belasting te ontduiken en eiste voor de jaren 2004, 2005 en 2006 69 miljoen euro.

Belgacom haalde voor de rechtbank van eerste aanleg een eerste slag thuis en die overwinning werd in november door het hof van beroep van Brussel bevestigd. Volgens het hof was de vennootschap geen 'postbusbedrijf' maar een structuur die tegemoet kwam aan de noden van de holding.

Ten tijde van de feiten beschikte Belgacom Invest niet over personeel. De fiscus was echter van mening dat de entiteit vanuit België werd bestuurd en dat het Luxemburgse vehikel enkel functioneerde als een soort van bekrachtigingsinstantie voor beslissingen die van bovenaf werden genomen. Het hof van beroep volgde die redenering niet en merkte op dat de raden van bestuur regelmatig in het Groothertogdom werden gehouden. Volgens Proximus is de staat niet van plan om in cassatie te gaan. Belgacom Invest werd intussen omgevormd naar het telecombedrijf Tango.

Telecombedrijf Belgacom richtte eind 2003 de holding naar Luxemburgs recht Belgacom Invest op en bracht er de aandelen van Belgacom Mobile, de vennootschap achter dochterbedrijf Proximus, in onder. De Bijzondere Belasting Inspectie (BBI) was echter van mening dat de vennootschap een financiële constructie was, bedoeld om belasting te ontduiken en eiste voor de jaren 2004, 2005 en 2006 69 miljoen euro.Belgacom haalde voor de rechtbank van eerste aanleg een eerste slag thuis en die overwinning werd in november door het hof van beroep van Brussel bevestigd. Volgens het hof was de vennootschap geen 'postbusbedrijf' maar een structuur die tegemoet kwam aan de noden van de holding.Ten tijde van de feiten beschikte Belgacom Invest niet over personeel. De fiscus was echter van mening dat de entiteit vanuit België werd bestuurd en dat het Luxemburgse vehikel enkel functioneerde als een soort van bekrachtigingsinstantie voor beslissingen die van bovenaf werden genomen. Het hof van beroep volgde die redenering niet en merkte op dat de raden van bestuur regelmatig in het Groothertogdom werden gehouden. Volgens Proximus is de staat niet van plan om in cassatie te gaan. Belgacom Invest werd intussen omgevormd naar het telecombedrijf Tango.