La Libre Belgique schreef vrijdag dat Proximus via verlof voorafgaand aan het pensioen 58-plussers zou willen laten vertrekken. De plannen zouden betrekking hebben op een duizendtal mensen, of zowat 7 procent van het huidige personeelsbestand.

Verschillende scenario's

"Compleet voorbarig", reageert Proximus. Het bedrijf zegt dat het regelmatig scenario's bekijkt om de personeelskosten onder controle te houden. "In deze context bekijkt Proximus verschillende scenario's. Op dit moment is geen van deze concreet en kunnen we de vermelde cijfers zeker niet bevestigen", klinkt het nog. "Van zodra het bedrijft concrete voorstellen heeft, worden die eerst besproken met de sociale partners."

Ook bij ACV-Transcom luidt het dat er geen concreet voorstel is, maar de bond zou wel bereid zijn te praten over zo'n regeling. Er is immers nog altijd vraag naar vormen van vervroegd pensioen, zegt algemeen sectorverantwoordelijke Ben Coremans. "Er zijn mensen die ontgoocheld zijn dat ze langer moeten werken."

Indien zo'n vertrek ter sprake zou komen, moet dat voor ACV-Transcom op vrijwillige basis zijn, en moeten de voorwaarden "ook voor de mensen zelf interessant zijn".

Volgens Coremans lag er eerder dit jaar wel al een gelijkaardig voorstel op tafel, maar werd dat door ACV-Transcom niet ondertekend. "Het was te selectief en er was een te groot verschil tussen statutairen en contractuelen." De andere bonden tekenden volgens ACV wel, maar uiteindelijk gingen de plannen niet door.

Ook bij VSOA luidt het dat er "niks concreet" op tafel ligt in verband met 58-plussers.

(Belga/RR/NS)

La Libre Belgique schreef vrijdag dat Proximus via verlof voorafgaand aan het pensioen 58-plussers zou willen laten vertrekken. De plannen zouden betrekking hebben op een duizendtal mensen, of zowat 7 procent van het huidige personeelsbestand."Compleet voorbarig", reageert Proximus. Het bedrijf zegt dat het regelmatig scenario's bekijkt om de personeelskosten onder controle te houden. "In deze context bekijkt Proximus verschillende scenario's. Op dit moment is geen van deze concreet en kunnen we de vermelde cijfers zeker niet bevestigen", klinkt het nog. "Van zodra het bedrijft concrete voorstellen heeft, worden die eerst besproken met de sociale partners." Ook bij ACV-Transcom luidt het dat er geen concreet voorstel is, maar de bond zou wel bereid zijn te praten over zo'n regeling. Er is immers nog altijd vraag naar vormen van vervroegd pensioen, zegt algemeen sectorverantwoordelijke Ben Coremans. "Er zijn mensen die ontgoocheld zijn dat ze langer moeten werken."Indien zo'n vertrek ter sprake zou komen, moet dat voor ACV-Transcom op vrijwillige basis zijn, en moeten de voorwaarden "ook voor de mensen zelf interessant zijn".Volgens Coremans lag er eerder dit jaar wel al een gelijkaardig voorstel op tafel, maar werd dat door ACV-Transcom niet ondertekend. "Het was te selectief en er was een te groot verschil tussen statutairen en contractuelen." De andere bonden tekenden volgens ACV wel, maar uiteindelijk gingen de plannen niet door.Ook bij VSOA luidt het dat er "niks concreet" op tafel ligt in verband met 58-plussers. (Belga/RR/NS)