Dat meldt de VRT, nadat activist Peter Terryn via Facebook de actie toelichtte.

De lokale politie voegt eraan toe dat er een zevental actievoerders opdaagde op het voetpad aan de logistieke ingang en ze een spandoek met het opschrift 'haal het geld waar het zit' uitrolden. De protestactie verliep vreedzaam en dus zonder problemen.

Terryn haalt een resem redenen aan voor de actie. Zo verwijst hij bijvoorbeeld naar een link tussen familiale aandeelhouders en de Panama Papers, SwissLeaks of LuxLeaks. 'AB Inbev betaalt ook bijzonder weinig belastingen als bedrijf.' Terryn haalt ook onrust bij het personeel aan.

De actievoerders willen elke avond van de week van 19 tot 23 uur opdagen bij de poort, in de aanloop naar het actieweekend van de gele hesjes en de actiedag van de vakbonden nu vrijdag tegen de pensioenplannen van de regering.

Het is niet de bedoeling om de openbare weg te blokkeren, klinkt het. De actievoerders blokkeerden naar eigen zeggen de inkom voor de vrachtwagens. Het personeel wordt niet tegengehouden. 'Afhankelijk van het aantal mensen dat opdaagt, kunnen we nog andere acties overwegen', stelt Terryn. Het ging evenwel om een klein aantal actievoerders, zo werd vernomen bij de lokale politie. Er is sprake van een vreedzame protestactie van zeven personen op het voetpad aan de logistieke ingang. De actie verliep zonder problemen

Dat meldt de VRT, nadat activist Peter Terryn via Facebook de actie toelichtte. De lokale politie voegt eraan toe dat er een zevental actievoerders opdaagde op het voetpad aan de logistieke ingang en ze een spandoek met het opschrift 'haal het geld waar het zit' uitrolden. De protestactie verliep vreedzaam en dus zonder problemen.Terryn haalt een resem redenen aan voor de actie. Zo verwijst hij bijvoorbeeld naar een link tussen familiale aandeelhouders en de Panama Papers, SwissLeaks of LuxLeaks. 'AB Inbev betaalt ook bijzonder weinig belastingen als bedrijf.' Terryn haalt ook onrust bij het personeel aan. De actievoerders willen elke avond van de week van 19 tot 23 uur opdagen bij de poort, in de aanloop naar het actieweekend van de gele hesjes en de actiedag van de vakbonden nu vrijdag tegen de pensioenplannen van de regering. Het is niet de bedoeling om de openbare weg te blokkeren, klinkt het. De actievoerders blokkeerden naar eigen zeggen de inkom voor de vrachtwagens. Het personeel wordt niet tegengehouden. 'Afhankelijk van het aantal mensen dat opdaagt, kunnen we nog andere acties overwegen', stelt Terryn. Het ging evenwel om een klein aantal actievoerders, zo werd vernomen bij de lokale politie. Er is sprake van een vreedzame protestactie van zeven personen op het voetpad aan de logistieke ingang. De actie verliep zonder problemen