De Duitse directie kondigde vrijdagmiddag op een bijzondere ondernemingsraad aan dat ze de productie in Hulshout wil stopzetten. De intentie tot sluiting houdt het collectief ontslag in van 147 vaste medewerkers en een aantal tijdelijke krachten.

Volgens de directie moet de oorzaak tot sluiting worden gezocht bij de forse terugval van het productievolume in Hulshout. Het Belgische volume zou vervolgens naar vestigingen in Duitsland, Spanje en Engeland worden overgebracht. De sluiting is gepland tegen 30 juni 2011. De komende weken volgt sociaal overleg zoals de wet-Renault het voorschrijft.

Proseat is een joint venture tussen Recticel en Woodbridge en een van de Europese markleiders in de productie van vormschuimkussens voor de auto-industrie. In Europa stelt Proseat in 8 vestigingen ongeveer 2.100 personen tewerk.

De Duitse directie kondigde vrijdagmiddag op een bijzondere ondernemingsraad aan dat ze de productie in Hulshout wil stopzetten. De intentie tot sluiting houdt het collectief ontslag in van 147 vaste medewerkers en een aantal tijdelijke krachten. Volgens de directie moet de oorzaak tot sluiting worden gezocht bij de forse terugval van het productievolume in Hulshout. Het Belgische volume zou vervolgens naar vestigingen in Duitsland, Spanje en Engeland worden overgebracht. De sluiting is gepland tegen 30 juni 2011. De komende weken volgt sociaal overleg zoals de wet-Renault het voorschrijft.Proseat is een joint venture tussen Recticel en Woodbridge en een van de Europese markleiders in de productie van vormschuimkussens voor de auto-industrie. In Europa stelt Proseat in 8 vestigingen ongeveer 2.100 personen tewerk.