Diebold zal de transactie in contanten en aandelen betalen, waarbij aandeelhouders van Wincor omgerekend 54,32 euro per aandeel krijgen. Dat is meer dan voorzien, vorige maand maakte Diebold nog bekend een niet-bindende overeenkomst te hebben bereikt met Wincor voor het equivalent van 52,50 euro per aandeel.

Marktleider

Het gecombineerde bedrijf wordt volgens kenners marktleider op het gebied van geldautomaten en beveiligingssystemen met een aandeel van 35 procent. Nummer twee NCR is goed voor een kwart van de markt.

Met de overname van Wincor vergroot Diebold zijn aanwezigheid in Europa, waar het nu 15 procent van de omzet haalt. Wincor, dat goed is voor 2,5 miljard euro aan opbrengsten op jaarbasis, is voor 70 procent afhankelijk van Europa. Samen zetten de bedrijven 5,7 miljard euro aan verkopen in de boeken. Het nieuwe bedrijf gaat Diebold Nixdorf heten. (Belga/NS)

Diebold zal de transactie in contanten en aandelen betalen, waarbij aandeelhouders van Wincor omgerekend 54,32 euro per aandeel krijgen. Dat is meer dan voorzien, vorige maand maakte Diebold nog bekend een niet-bindende overeenkomst te hebben bereikt met Wincor voor het equivalent van 52,50 euro per aandeel. Het gecombineerde bedrijf wordt volgens kenners marktleider op het gebied van geldautomaten en beveiligingssystemen met een aandeel van 35 procent. Nummer twee NCR is goed voor een kwart van de markt. Met de overname van Wincor vergroot Diebold zijn aanwezigheid in Europa, waar het nu 15 procent van de omzet haalt. Wincor, dat goed is voor 2,5 miljard euro aan opbrengsten op jaarbasis, is voor 70 procent afhankelijk van Europa. Samen zetten de bedrijven 5,7 miljard euro aan verkopen in de boeken. Het nieuwe bedrijf gaat Diebold Nixdorf heten. (Belga/NS)